Az almát megpucoljuk, káposztareszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. Elkeverjük, és állni hagyjuk.
A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk, házzáadjuk a vajat. Kézimixer dagasztólapátjával, a legkisebb fordulaton 3 percig keverjük.
A vajas lisztet megsózzuk, és beleöntjük a cukrot, majd mehet bele a tojássárgája és a tejföl. A mixerrel pár perc alatt összeáll a tészta, amiből két cipót formázunk, és a hűtőbe rakjuk.
Az almát, a tenyerünkkel kiprésüljek. A tepsit pedig vékonyan kivajazzuk.
Kivesszük a tésztát a hűtőből, nyújtófa segítségével feltekerjük, és a tepsibe rakjuk. Az almát a tésztalapra szórjuk, hogy mindenhova egyforma vastagságban kerüljön.
Kinyújtjuk a másik tésztát, és rerakjuk az almára. Kicsit a tenyerünkkel eligazítjuk, hogy ne legyen levegős a tészta.
Tojás fehérjével megkenjük a tetejét, majd 10 percig száradni hagyjuk. Villával megszurkáljuk a tésztát, hogy a levegő a sütés közben el tudjon távozni.
40 percig középesen meleg sütőben világosbarnára sütjük.