Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fejtett bableves, ahogy a Buday készíti

MME MME
50 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Tej
  • Zeller

Elkészítés

  1. Vékony csíkokra szeleteljük a császárszalonnát, majd egy kevés olajon megpirítjuk.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát is megpirítjuk a zsiradékban. Finomra vágott paradicsomot és zöldpaprikát adunk hozzá.
  3. A vékony hasábokra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellergumót a hagymán szintén megpirítjuk, a friss puha fejtett babbal együtt. Vágott zellerzöldet szórunk rá.
  4. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük, és megszórjuk pirospaprikával. Elkeverjük, felöntjük vízzel, és rövid lében fedő alatt puhára pároljuk.
  5. Amikor elkészült, felöntjük a kívánt leves mennyiségére. Ha újra felforrt, beleszórunk egy kevés árpagyöngyöt betétnek. További 10 percig főzzük, majd tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá.

Nézzétek meg videón, Buday Péter hogyan készíti a fejtett bablevest

Ezek is érdekelhetnek

Friss