hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fejtett bableves kölessel

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A fejtett bableves elkészítéséhez a vékony csíkokra szeleteljük a császárszalonnát, majd egy kevés étolajon megpirítjuk.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát is megpirítjuk a zsiradékban. Finomra vágott paradicsomot és zöldpaprikát adunk hozzá.
  3. A vékony hasábokra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellergumót a hagymán szintén megpirítjuk, a friss puha fejtett babbal együtt. Vágott zellerzöldet szórunk rá.
  4. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük, és megszórjuk pirospaprikával. Elkeverjük, felöntjük vízzel, és rövid lében fedő alatt puhára pároljuk.
  5. Amikor elkészült, felöntjük a kívánt leves mennyiségére. Ha újra felforrt, beleszórunk egy kevés árpagyöngyöt betétnek. További 10 percig főzzük, majd tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá.

Nézzétek meg videón, Buday Péter hogyan készíti a fejtett bablevest:

Ezek is érdekelhetnek

Friss