hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fejtett bableves kölessel

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fejtett bableves elkészítéséhez a vékony csíkokra szeleteljük a császár szalonnát, majd kevés étolajon megpirítjuk.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát is megpirítjuk a zsiradékban. Finomra vágott paradicsomot és zöldpaprikát adunk hozzá.
  3. A vékony hasábokra vágott sárgarépát, petrezselyem gyökeret, zellergumót a hagymán szintén megpirítjuk, a friss puha fejtett babbal együtt. Vágott zellerzöldet szórunk rá.
  4. Sóval, és frissen őrölt borssal ízesítjük és megszórjuk piros paprikával. Elkeverjük, kevés vízzel felöntjük, és rövid lében fedő alatt puhára pároljuk.
  5. Amikor elkészült felöntjük a kívánt leves mennyiségre. Ha újra felforrt beleszórunk egy kevés árpagyöngyöt betétnek. További 10 percig főzzük, majd tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá.

Nézzétek meg videón, Buday Péter hogyan készíti a fejtett bablevest:

Ezek is érdekelhetnek

Friss