Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehérboros lencsefőzelék

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát félig megdinszteljük, majd hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát (bele is nyomhatjuk), és tovább dinszteljük a hagymákat.
  2. Amikor már átlátszóak, hozzáöntjük a fehérbort és a fehér borecetet. Addig főzzük, amíg a hagyma szinte teljesen pépes nem lesz, és a bor elpárolog. Ezután belekeverjük az 1 ek mustárt.
  3. A vöröslencsét egy szűrőben átmossuk, majd a hagymás pépre öntjük, és 1-2 percig dinszteljük vele. Ezután hozzáöntünk 400 ml vizet, beletesszük a babérlevelet, a szárított petrezselymet, sózzuk és borsozzuk, majd közepes hőmérsékleten fedő alatt főzzük.
  4. A tápióka keményítőt csomómentesre keverjük a maradék vízzel, és hozzákeverünk még 1 tk mustárt is.
  5. Amikor a lencse már majdnem megfőtt, ez kb. 10 - 15 perc, folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a tápióka keményítős, mustáros vizet. Ezzel még egyszer felforraljuk, és kész is a főzelék. Tálaláskor a tetejét megszórhatjuk petrezselyemmel.

LENCSEFŐZELÉK ZÖLDFŰSZERES PULYKACOMBBAL 

LENCSEFŐZELÉK SÜLT KOLBÁSSZAL 

PARADICSOMOS LENCSELEVES 

Ezek is érdekelhetnek

Friss