Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ismét keresik az Év Gyógyszerészét!

default user icon
MME
A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége koordinálásával a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság és a Magyar Gyógyszerészi Kamara - a Roche Magyarország Kft. támogatásával - immár hatodik alkalommal pályázati felhívást tettek közzé az „Év Gyógyszerésze” cím elnyerésére, amelyre április 30-ig lehet a jelöléseket leadni.

Mikor első ízben került megrendezésre a pályázat legfőbb célkitűzése az volt, hogy végre dőljön el: a patika egy olyan gazdasági egység, amely egészségügyi tevékenységet is végez, vagy egészségügyi intézmény, amely mellesleg gazdasági tevékenységet is folytat. A döntéshozók és a lakosság számára is megmutatta a pályázat, hogy a gyógyszerészi munka nemcsak arról szól, hogy az expediáló elveszi a recepteket és a pénzt, majd kiadja a kért gyógyszert.

A kampány eddigi öt évének talán legnagyobb hozadéka, hogy a lakosság fejében pozitív kép alakult ki a gyógyszerészekről. Az emberek egyre inkább látják, hogy milyen szerepet tölt, tölthet be az életükben a patikájuk: nemcsak a gyógyszereiket válthatják ki, hanem tanácsot is kérhetnek az expediálótól, aki enyhébb esetben megoldást javasol a problémájukra, súlyosabb esetben pedig az ellátás megfelelő pontjára irányítja őket. Mi sem jelzi jobban a szakma elfogadottságát, mint hogy a betegek részéről is felmerült az igény: ne csak a szakma, hanem ők is jelölhessenek az Év Gyógyszerésze kitüntető címre általuk alkalmasnak vélt személyt.

Sokat változott a korábbi szemlélet, nagyon jól érezhető, hogy mára elfogadott kifejezéssé vált a gyógyszerészi gondozás, és az orvosok is sokkal nyitottabbá váltak ez irányban, így a lakosság köreiben sikert ért el a munka.

A pályázók részéről pedig évről évre egyre színvonalasabb pályamunkák kerülnek a szakmai zsűri elé, amely számára így mind nehezebb feladatot jelent eldönteni, hogy melyek legyenek a díjazott pályaművek, és ki kapja az Év Gyógyszerésze kitüntető címet.

A szavazatok beérkezésének határideje: 2016. április 30.
A pályázattal kapcsolatos részletes információk az evgyogyszeresze.hu oldalon találhatók.

Ezek is érdekelhetnek

Friss