Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ismerd meg, hogy befolyásolhatják a holdfázisok a háztartást

Biztosan te is hallottál már róla, hogy a hold ciklusának változása az egész életünkre hatással van. Nézzük, hogy befolyásolja mindez a háztartást.

A dolog nem bonyolult, szinte józan paraszti ésszel is kikövetkeztető, hogy mit mikor érdemes csinálni a háztartásban, hogy könnyebben menjen a dolog, támogatott legyen a közeg. Ezután pedig már csak egy holdnaptárt kell szemügyre venni.

Fogyó hold

Minden tisztítási munkát fogyó holdnál érdemes végezni, hiszen a tárgyaink, a lakásunk megtisztításával eltávolítunk minden olyat, ami nem odavaló (azaz a koszt). Ilyenkor erősebb az aktivitásunk, terhelhetőbbek vagyunk.

Ugyanez az analógia érvényesül a lomtalanításnál, szortírozásnál, gardróbrendezésnél is. Ilyenkor minden mehet, amire már nincs szükség. Sőt még a mosás is ide sorolható, hiszen megtisztítjuk a ruhákat minden piszoktól és folttól.

Haladóknak érdemes lehet arra is odafigyelni, hogy éppen milyen jegy a domináns (ezt is meg lehet nézni a holdnaptárban). Takarításra alkalmasabbak a tűz jegyű napok, mosásra, vízzel való tisztításra a vizesek, szellőztetésre a levegő jegyek, rendszerezésre a föld jegyek.

Egy kis segítség az elemekhez:

- Tűz jegyek: Kos, Oroszlán, Nyilas
- Föld jegyek: Bika, Szűz, Bak
- Levegő jegyek: Ikrek, Mérleg, Vízöntő
- Vízjegyek: Rák, Skorpió, Vízöntő

Növő hold

A növő hold tervezéshez, rendszerezéshez, és olyan dolgokhoz a legalkalmasabb, amikor létrehozunk, tervezünk valamit. Ezekben az időszakokban a kreativitásunk, alkotóképességünk erősebb. Például rendrakáshoz, fiókrendszerezéshez ideális. Barkácsoláshoz, javításhoz is remek terepet biztosít, mint ahogy például a varráshoz is.

Ideális a nagyobb, fontosabb bevásárlásokat is ekkorra időzíteni, például bútorvásárlást, vagy a barkácsoláshoz szükséges építőanyag beszerzését.

- A precizitást, pontosságot igénylő munkálatokat érdemes szűz vagy bak időszakra időzíteni.
- Festés és lakkozás esetén pedig kerülendőek a vízjegyű időszakok.

12 HASZNOS TIPP, HOGY IDÉN BOMBAFORMÁBA KERÜLJ >>>

6 PÉNZTÁRCABARÁT TIPP, AMIVEL SPÓROLHATSZ A KONYHAI KIADÁSAIDON >>>

FŰSZERNÖVÉNYEK, AMIK SEGÍTIK AZ EMÉSZTÉST >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss