Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Isler (glutén-, tej-, és tojásmentes)

40 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a diót, a cukrot, a fahéjat és elmorzsoljuk a margarinnal, majd rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
  2. Ha nagyon puha a tészta, 30 percre hűtőbe tesszük.
  3. Rizsliszttel megszórt felületen 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk és tetszőlegesen szaggatjuk.
  4. A kiszaggatott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük.
  5. A kihűlt islereket párosával összeragasztjuk a savanykás lekvárral.
  6. A csokoládét gőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk és hozzákeverjük az olajat, majd belemártjuk az összeragasztott islereket.
  7. Amint a csoki megszáradt, már fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat hozzá!

    Tipp: Még több gluténmentes receptet találsz Kohári Éva oldalán, a Gluténmentes Íz-liken.

Ezek is érdekelhetnek