Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Irány India!

Először is hadd osszam meg veletek, ami a múlt héten történt velem. Nagyon büszke vagyok arra, hogy alapítványi éttermem, a Fifteen történetének hetedik generációja is végzett.

A 18 újonc szakácsból 15-en végeztek, méghozzá jó, vagy kiváló minősítéssel. Ez a legjobb arány az étterem fennállásának nyolc éve alatt. Gratulálok nekik és tanáraiknak is! A lányok és srácok nagyon keményen dolgoztak, és kitartottak a nehéz időkben is. Követem pályájuk alakulását ugyanúgy, mint az elődeikét is, és sok szerencsét kívánok nekik a hosszú és nehéz útra.

A curry brit étel

Mivel India sokáig a brit gyarmatbirodalom része volt, az indiai ételek teljesen beépültek az angol konyhába. Az Indiában élő briteknek nagyon ízlett a leggyakoribb helyi főétel, a tarkari, melyet saját konyhájukba is átvettek, rövidebb néven, curryként.

Dél-indiai zöldség curry

Hozzávalók 4 személyre:
1 padlizsán
2 burgonya
2 édesburgonya
6 paradicsom
15 dkg zöldhüvelyű bab
10 dkg zöldborsó
5 dkg okra
1 fej hagyma
2 friss zöld chili
1 dl kókusztej
1/2 csokor friss currylevél
1 teáskanál mustármag
 ½-1/2 teáskanál őrölt koriander és garam masala
csipetnyi kurkuma
római kömény és őrölt chili
rózsaszín himalájai kristálysó
bors
olaj

Elkészítés: Két evőkanál olajat megforrósítunk, és 1-2 percig pirítjuk a mustármagot. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a friss zöld chilit. 1-2 percig pároljuk, majd megszórjuk az őrölt fűszerekkel. Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, és az ugyancsak kockára vágott burgonyát, édesburgonyát és padlizsánt. Gyakori kevergetés mellett kis lángon 2 percig pároljuk. Felöntjük a kókusztejjel, és 15 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöldhüvelyű babot, a zöldborsót és az okrát (el is hagyható). Sózzuk, borsozzuk, és készre pároljuk. Rizzsel tálaljuk.

A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!

Ezek is érdekelhetnek

Friss