Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ír szódakenyér

45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a szódabikarbónát és a lenmagot, összekeverjük. A közepébe készítünk egy mélyedést, oda öntjük a kefirt. Az ujjainkkal karomszerűen kidolgozzuk a tésztát. Nem szabad nagyon gyömöszölni, dagasztani! A jó tészta puha, de nem ragacsos.

Ha kész, cipót formázunk belőle, meghintjük a tetejét liszttel, kereszt alakban bemetsszük a tetejét egy éles késsel, tepsire tesszük, és mehet a sütőbe 35-40 percre, míg szép pirosra sül a teteje.

Megjegyzés

Nálunk (mivel ketten vagyunk) a fél kilós kenyér is gyakran ránk szárad. Én ezt nehezen viselem. Viszont olyankor még sosem fordult elő, mikor magam sütöttem. :) Szuper ez a recept, egyszerű és nagyszerű. - bmesyke

Ezek is érdekelhetnek