Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ínyenc sárgadinnyeleves citromhabbal

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A dinnyét megtisztítjuk és felkockázzuk. Összeturmixoljuk a porcukorral és a citrom kifacsart levével. A 2 zselatinlapot kevés hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. Végül feloldjuk a kissé felmelegített borban. A dinnyepüréhez keverjük, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük a levest.
  2. A citromhabhoz lereszeljük a citrom héját, a levét kifacsarjuk. Mindkettőt összekeverjük a tejjel és a porcukorral. Óvatos mozdulatokkal hozzáforgatjuk a csipet sóval kemény habbá vert tejszínt és a vízbe áztatott, kinyomkodott zselatint. Két evőkanál segítségével habgaluskákat szaggatunk a hideg levesbe.
Gazdagítsuk a levest egy kevés száraz pezsgővel, díszítsük néhány levél friss mentával.

Ezek is érdekelhetnek

Friss