Elkészítés: Már előző nap tejbe áztatom a kacsamájat, és lefedve a hűtőszekrénybe teszem. Másnap a megtisztított és apróra vágott hagymát 1 evőkanál kacsazsíron üvegesre fonnyasztom, rádobom a kis kockákra vágott paprikákat. Együtt pirítom egy kicsit, majd hozzáadom a rizst. Sózom, borsozom, és beleteszem a pépesített fokhagymát. Ráöntök 4 dl forró vizet, és kis lángon gyakori keverés mellett majdnem puhára párolom. A maradék zsíron lepirítom a leszűrt kis kockákra vágott májat, a rizsbe keverem, és még annyi forró vizet öntök hozzá, hogy épp csak nedves legyen az étel, de az alján ne gyűljön össze lé. Fedő alatt 5-6 percig párolom. Akkor jó, ha majdnem száraz. Villával felkeverem, reszelt sajtot szórok rá, és fűszeres paradicsommártást kínálok hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre