Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ínyenc gesztenyetorta

60 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gesztenyetorta tésztájához a tojásokat szétválasztjuk.
  2. A porcukorral habosra keverjük a tojássárgákat, belekeverjük a gesztenyemasszát. Addig keverjük, amíg egynemű, krémes állagú lesz.
  3. A tojásfehérjéből csipet sóval kemény habot verünk, majd adagonként belekeverjük a 15 dkg lisztet. Végül a tojássárgás, gesztenyés masszát óvatosan hozzákeverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Amíg sül a tészta, a 2 deci tejben felfőzzük a pudingport. Amíg forró, beletördeljük a csokoládét, elkeverjük. Kihűlésig időnként megkevergetjük, hogy ne legyen bőrös.
  6. A margarint a 15 dkg porcukorral és a csipet sóval kikeverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a rumaromát. (Ebből a krémből tehetünk félre egy kicsit a díszítéshez.) Ha kihűlt a puding, akkor a két krémet összekeverjük.
  7. A megsült tésztát rácsra téve kihűtjük. A torta forma tetejét egyenesre vágjuk. A levágott piskótát apró darabkákra tördeljük, leöntjük a kávéval. Beleszórjuk a kókuszreszeléket, és kézzel egynemű masszává nyomkodjuk. A kikevert margarinos krémből is adjunk hozzá 1-2 kanálnyit. Sűrű masszát kell kapnunk.
  8. A piskótát két lapra vágjuk. Vékonyan megkenjük az alsó lapot a krémmel, majd a kávés masszát rányomkodjuk, ezt ismét vékonyan megkenjük a krémmel, s így tesszük rá a felső tortalapot. Ezt is rányomkodjuk.
  9. A krémmel bevonjuk a tortát. Tetszés szerint díszíthetjük.

Megjegyzés

Ha nem lesz púpos a piskótánk, akkor egy nagyon vékony felső lapot vágunk, s az alsó, vastagabb lapot középen kivájjuk. Ebből lesz a kávés massza, amit visszatöltünk, ezt kenjük meg a krémmel, s így rakjuk rá a felső lapot. De ha ügyesek vagyunk, akkor 3 lapba is vághatjuk a piskótát, s akkor a középső lapból lesz a töltelék.
- SZG Anita

Ezek is érdekelhetnek

Friss