hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ínyenc finomság szendvicskrémek helyett: gyors és könnyű sültpaprikás túrókrém

default user icon
MME
Van egy igazán jó hírünk; itt a tavasz! De tényleg! Akik megfontoltan közelítenek a nyári fürdőruhaszezonhoz, azok már ilyenkor harcba szállnak a felszedett téli karanténkilókkal szemben. Ilyenkor még a szokásosnál is fontosabb, hogy az ételeknek legyen íze, így ezekben a hetekben még jobban oda kell figyelni a fűszerezésre. Itt jön képbe ez a csodásan könnyű sültpaprikás túrókrém.

Fogyni csak lassan és fokozatosan érdemes, hiszen a gyors súlyvesztés nem csak fájdalmas, de az így ledobott kilók pillanatok alatt vissza is jöhetnek. Ahhoz, hogy a kevesebb ételbe se haljunk bele, nem csak átgondolt diéta, de némi kreativitás is szükséges. 

Ez a sültpaprikás túrókrém a hagyományos körözött könnyített változata, melybe a sültpaprika rengeteg plusz ízt és egy csodás mélypiros színt varázsol. Ehetjük nagyobb mennyiségben is, kenyér helyett pedig fogyasszunk hozzá friss zöldségeket.

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 25 dkg túró
  • 5 dkg juhtúró (szigorú diéta esetén elhagyhatjuk, de egyéb esetben nagyon hasznos, mert rengeteg ízt ad hozzá)
  • 2 ek tejföl
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 tk dijoni mustár (működik bármilyen mustárral is)
  • 1 csapott tk őrölt kömény
  • 1/2 tk szardellapaszta
  • 1 tk pirospaprika

Elkészítés:

  1. Tegyük a paprikát sütőbe, és forrósítsuk fel 220 fokosra. Süssük a paprikát időnként megforgatva addig, míg a héja alaposan meg nem barnul. Ne féljünk, a húsa nem fog megégni. Ha elkészült, vegyük ki, majd tegyük egy tálba és letakarva hagyjuk kihűlni.
  2. Hámozzuk meg a paprikát, aztán szabaduljunk meg a magjaitól és pürésítsük le.
  3. Aprítsuk fel a hagymát.
  4. Tegyük a túrót az összes hozzávalóval együtt egy tálba. Keverjük át alaposan, közben néha kóstoljuk meg. Ha az ízek nincsenek egyensúlyban, nyugodtan ízesítsünk utána.
  5. Tegyük a krémet 1-2 órára hűtőszekrénybe, hogy az ízek összeérjenek.
  6. Kínáljuk csíkokra vágott zöldségekkel, vagy ha nem diétázol, friss kenyérre, vagy pirítósra kenve is zseniális. 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss