Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Intelligens krémes málnaöntettel

MME MME
75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8 tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 10 dkg porcukor
  • 1/2 rúd vanília kikapart belseje
  • 15 dkg vaj
  • 9 evőkanál liszt
  • 1 liter tej
  • A málnaöntethez:
  • 25 dkg málna
  • 3 dl vörösbor
  • 10 dkg cukor
  • 1 evőkanál keményítő vízzel elkeverve

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a 20 dkg cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vanília kikapart belsejét, majd a felolvasztott vajat és a lisztet, és apránként hozzáöntjük a tejet. A tojásfehérjét a porcukorral keményre verjük, majd a habot a tejes masszába forgatjuk.

Vajjal kikent tepsibe öntjük, és 175 fokos sütőben 1 órát sütjük.

Az öntethez a cukrot világosra karamellizáljuk, felöntjük a borral, felforraljuk, pár percig főzzük, beletesszük a málna felét, ezzel is pár percig főzzük. A keményítővel besűrítjük, és szitán átszűrjük (nem szükséges, ha valakit nem zavarnak a magok).

A süteményt hidegre tesszük, ha kihűlt, felkockázzuk, és a málnaöntettel, valamint a maradék friss málnával tálaljuk. Az öntetet kínálhatjuk lehűtve, de melegen is.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viki, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss