Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a 20 dkg cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vanília kikapart belsejét, majd a felolvasztott vajat és a lisztet, és apránként hozzáöntjük a tejet. A tojásfehérjét a porcukorral keményre verjük, majd a habot a tejes masszába forgatjuk.
Vajjal kikent tepsibe öntjük, és 175 fokos sütőben 1 órát sütjük.
Az öntethez a cukrot világosra karamellizáljuk, felöntjük a borral, felforraljuk, pár percig főzzük, beletesszük a málna felét, ezzel is pár percig főzzük. A keményítővel besűrítjük, és szitán átszűrjük (nem szükséges, ha valakit nem zavarnak a magok).
A süteményt hidegre tesszük, ha kihűlt, felkockázzuk, és a málnaöntettel, valamint a maradék friss málnával tálaljuk. Az öntetet kínálhatjuk lehűtve, de melegen is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre