Gyerekként sokan nem értették ezt a már lassan hungarikumnak számító leveset azokkal a szabálytalan, hatalmas méretű tésztákkal. Aztán teltek-múltak az évek, és ha megérteni nem is sikerült, de megszokni, illetve megszertni tuti. Elég könnyű és alap recept tartozik hozzá, a bőséges belevalóknak köszönhetően peidg már egy főfogásnak is majdhogynem elmegy. Ha te is azok közé tartozol, akik rajonganak a lebbencslevesért, akkor ezt a receptet azonnal próbáld ki!
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt kolbász
- 10 dkg császárszalonna
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemzöld
- 2 db krumpli
- 10 dkg lebbencstészta
- 1 kiskanál pirospaprika
- 1,5 l víz
- 1 tk kömény
- sertészsír