Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Indul a nosztalgiavonat! Klasszikus kolbászos lebbencsleves, amiből tuti kétszer szedsz

A lebbencsleves egy igazi klasszikus. Kétség sem fér hozzá, hogy ez az ízig-vérig magyar kaja még ma is ott tanyázik a sulimenzák és a napközik étlapján, na meg a kerti bográcsozások alkalmával is gyakran előkerül. Persze gáztűzhelyen főzve is szuper lesz, csupán csak vétek lenne kihagyni a szabadban főzés lehetőségét így a nyár derekán.

Gyerekként sokan nem értették ezt a már lassan hungarikumnak számító leveset azokkal a szabálytalan, hatalmas méretű tésztákkal. Aztán teltek-múltak az évek, és ha megérteni nem is sikerült, de megszokni, illetve megszertni tuti. Elég könnyű és alap recept tartozik hozzá, a bőséges belevalóknak köszönhetően peidg már egy főfogásnak is majdhogynem elmegy. Ha te is azok közé tartozol, akik rajonganak a lebbencslevesért, akkor ezt a receptet azonnal próbáld ki!

Hozzávalók: 

  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg császárszalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemzöld
  • 2 db krumpli
  • 10 dkg lebbencstészta
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 1,5 l víz
  • 1 tk kömény
  • sertészsír

A klasszikus LEBBENCSLEVES PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss