Elkészítés: A csirkehúst 1x1 cm-es kockákra vágjuk. A felaprított hagymát az olaj felén üvegesre pároljuk. Ezután rádobjuk a húst, és addig pirítjuk, amíg egy kis kérget kap. Sóval és jó sok curryvel ízesítjük, és annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje. Puhára pároljuk. Eközben a jól megmosott rizst az olaj másik felén átfuttatjuk, majd 6 dl vízzel felöntjük, erre is curryt és sót szórunk, majd hagyjuk felforrni, ezután kis lángon puhára pároljuk. Ha a hús elkészült, belekeverjük a lekvárt, a karikára vágott banánt, majd az egészet a rizzsel összekeverjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre