Elkészítés: A tököt megtisztítjuk, meghámozzuk, megmossuk, és hosszú, vékony csíkokra vágjuk. A gombafejeket félbevágjuk, a paprikát szintén hosszú csíkokra vágjuk. A lilahagymát és a fokhagymát apró darabokra vágjuk.
Az olajat felforrósítjuk, majd beletesszük a lilahagymát, a fokhagymát, a babérlevelet és a galangát. Rövid ideig pároljuk, majd beletesszük a gombát, a tököt, a paprikát és a csemegekukoricát. Utána hozzáadjuk a halszószt, és leveskockával, sóval és egy kevés borssal ízesítjük. Csak rövid ideig pároljuk, hogy a tök ne főjön túl puhára.
Fehér rizzsel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre