Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Indonéz párolt tök (Oseng-oseng labu)

45 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A tököt megtisztítjuk, meghámozzuk, megmossuk, és hosszú, vékony csíkokra vágjuk. A gombafejeket félbevágjuk, a paprikát szintén hosszú csíkokra vágjuk. A lilahagymát és a fokhagymát apró darabokra vágjuk.

Az olajat felforrósítjuk, majd beletesszük a lilahagymát, a fokhagymát, a babérlevelet és a galangát. Rövid ideig pároljuk, majd beletesszük a gombát, a tököt, a paprikát és a csemegekukoricát. Utána hozzáadjuk a halszószt, és leveskockával, sóval és egy kevés borssal ízesítjük. Csak rövid ideig pároljuk, hogy a tök ne főjön túl puhára.

Fehér rizzsel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss