hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Indiai vajas csirke fűszeres krumplitekerccsel és alma-mazsola chutney-val

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A vajas csirkéhez:
  • 1 csirkemell kifilézve és kockára vágva
  • A páchoz:
  • 4 dl natúr joghurt
  • 3 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 ujjnyi reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál garam masala
  • 1/2 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 kávéskanál őrölt kardamom
  • 1/2 teáskanál őrölt koriander
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál őrölt kurkuma
  • 1/2 teáskanál őrölt görögszéna
  • 1 kávéskanál chili
  • bors
  • A szószhoz:
  • 3 dl paradicsompaszta
  • 2 kávéskanál cukor
  • 1,5 dl tejszín
  • vaj
  • A fűszeres krumplitekercshez:
  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál kurkuma
  • chili
  • víz
  • A töltelékhez:
  • 4-5 db krumpli
  • 1/2 hegyes erős paprika kis kockára vágva
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 evőkanál szezámmag
  • reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál garam masala
  • 1 tojás
  • cukor
  • Az alma-mazsola chutney-hoz:
  • 5 db alma meghámozva felkockázva
  • 10 dkg mazsola
  • 4 db szegfűszeg
  • 1 fahéjrúd
  • 1/2 dl citromlé
  • cukor
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • vaj

Elkészítés

Elkészítés: A pác hozzávalóit összekeverjük, és beleforgatjuk a felkockázott csirkehúst. Néhány órán vagy akár 1 éjszakán keresztül is hagyjuk a pácban. Másnap szűrjük le, a páclevet tegyük félre.

Felforrósított vajban pirítsuk meg a csirkét, öntsük rá a pác felét, illetve tegyük bele a szósz hozzávalóit is: a paradicsompasztát, a cukrot és a tejszínt. Főzzük össze és tegyük félre.

A fűszeres krumplitekercshez összekeverjük a kétféle lisztet az olajjal és a fűszerekkel, és annyit meleg vizet adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Majd félujjnyi vastag téglalap formára kinyújtjuk, és ráhalmozzuk a tölteléket: a főtt burgonyát villával összetörjük, belekeverjük az összevágott zöldpaprikát, a fűszereket és a tojást. A tölteléket egyenletesen elkenjük a kinyújtott tésztán, amit szorosan feltekerünk, és az így kapott tésztakígyót ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Bő, forró olajban kisütjük, a sütés folyamán a töltelék besötétedik.

A chutney-hoz egy serpenyőben a felolvasztott vajban megpirítjuk a fűszereket, majd beletesszük az almát és a mazsolát, és puhára pároljuk, de ne főzzük szét a gyümölcsöt. Kb. 20 perc alatt elkészül.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Egyszerűen imádom ezeket az ízeket, fűszereket... a régi családi ebédeket juttatják eszembe, mikor édesanyám vega volt és a nagynénéméket láttuk vendégül ilyen finomságokkal. A főzés végére a konyha romokban volt, rengeteg féle ételt készítettünk, majd a perceken belül mindent megettünk. - Mivanitthon

Ezek is érdekelhetnek

Friss