Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Indiai sült karfiol, gobi

30 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • 1 szép karfiol rózsáira szedve
  • A karfiol főzővízéhez:
  • 1/2 tk gyömbér-fokhagyma paszta
  • 1/2 ek szójaszósz
  • 1/2 tk citromlé
  • A fűszeres páchoz:
  • ízlés szerint őrölt chili
  • 2 tk őrölt koriander
  • 1/4 tk garam masala
  • 1/4 tk kurkuma
  • 1 tk gyömbér-fokhagyma paszta
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1/2 tk só
  • 2 ek finomliszt
  • 1 tk rizsliszt
  • 2 ek kukorica keményítő
  • 10 db curry levél dekorációnak

Elkészítés

Tegyük fel forralni 3 bögre vizet a főzővíz hozzávalóival, majd tegyük bele a karfiolrózsákat és főzzük 3-5 percig, hogy kb félig megpuhuljanak. Szűrjük le és szárítsuk meg.

Keverjük össze a pác hozzávalóit, majd óvatosan forgattuk bele a megszáradt karfiol darabkákat, kevés vizet adhatunk hozzá, hogy jobban tapadjon a massza. Tegyük 10 percre a hűtőbe. Forró olajban süssük ropogósra.

Jó étvágyat hozzá!
Mivanitthon

Beküldő felhasználó id:

Megjegyzés

Szerintem az egyik legjobb találkozás: indiai fűszerek és karfiol. Nagyon finom fűszeres, kicsit csípős előétel némi salátával, vagy köret tandoori csirke mellé, avagy simán nassolnivaló egy kis joghurttal.Nálunk most a köret szerepét töltötte be. Amúgy is nagyon szeretem a karfiolt, de ma a hagyományos karfiolleves / rántott karfiol gondolata valahogy nem igazán hozott lázba. És ekkor jutott eszembe, hogy az indiai konyha is előszeretettel használja a karfiolt, így kicsit utána olvastam és megtaláltam ezt a receptet. Rizsliszt helyett sima finomliszt volt itthon, illetve curry is hiánycikk most a kamrámban, de ilyen apróságon nem akadunk fenn. - Mivanitthon

Ezek is érdekelhetnek

Friss