Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Indiai répás halva citrom sorbet-val

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60 dkg sárgarépa megtisztítva és lereszelve
  • 8 dl tej
  • 1 teáskanál kardamom
  • 3/4 bögre víz
  • 2 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál mazsola beáztatva
  • 3 evőkanál szeletelt mandula száraz serpenyőben megpirítva
  • 40 dkg cukor
  • A citrom sorbet-hez:
  • 50 dkg cukor
  • 3 citrom
  • 2 lime
  • 3,5 dl víz
  • jég

Elkészítés

Elkészítés: Egy nagyobb lábasban feltesszük a vizet forrni, majd hozzáadjuk a cukrot, és addig főzzük, míg a cukor felolvad. Ekkor hozzáadjuk a reszelt répát, és 5 percig főzzük, majd felöntjük a tejjel, és gyenge tűzön időnként megkeverve addig főzzük, amíg majdnem teljesen elfő a leve. Ekkor hozzáadjuk a mazsolát, a vajat, a mandula felét és a kis kardamommagocskákat. Még néhány percig kevergetve főzzük, majd lehúzzuk a tűzről.

A desszertet kis tálkákba szedjük, megszórjuk a tetejüket a pirított mandulával, és húlni hagyjuk.

A sorbet-hoz a vizet felforraljuk a cukorral. 1 citrom és 1 lime héját lereszeljük, majd mindnek kifacsarjuk a levét, mindezt hozzáadjuk a cukorsziruphoz, átöntjük egy nagyobb edénybe, hogy gyorsabban lehűljön.

A lehűlt citromos szirupot konyhai mixerbe tesszük jéggel, és kásásra törjük, majd a langyosra vagy hidegre hűlt répás halvával tálaljuk.

Megjegyzés

A Chefparade Főzőiskola receptje, köszönet érte! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss