Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Indiai lencseleves

45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Mosd meg a lencsét alaposan, és néhány óráig áztasd vízben. Célszerű előző este megtenni, így gyorsan megfő. Utána szintén mosd meg.

Rakd egy edénybe a felkockázott sárgarépával, a babérlevéllel, a sóval, és öntsd fel vízzel, hogy bőven ellepje. Fedő alatt kezdd el főzni közepes lángon.

Közben egy serpenyőben melegítsd fel a ghít, és a következő sorrendben pírítsd meg benne a fűszereket: karikákra vágott zöldpaprika (amíg picit barnulni kezd), asafoetida (vagy hagyma), kömény, koriander, gyömbér. Utóbbiaknak kb. 1 perc kell, majd vedd le a lángról a serpenyőt, és keverd el benne a pirospaprikát. Hihetetlen finom illat fogja belengeni a konyhádat. :)

Amikor a lencse félig megfőtt, keverd bele az illatos fűszerkeveréket. Amikor megpuhult, tedd bele az apróra vágott paradicsomot, és még főzd 2-3 percig. Utána vedd le, és öntsd hozzá a citromlevet.

Fogyasztáskor megbolondíthatod egy kis tejfölllel.

Megjegyzés

A különleges ízkavalkád miatt nem csak szilveszterkor lehet méltó alternatívája a füstölt oldalassal készült lencsefőzeléknek. :)
A fűszerek mennyiségét egy kis gyakorlattal később mindenki ízlése szerint beállíthatja.
- makosfuge

Ezek is érdekelhetnek