Elkészítés: Mosd meg a lencsét alaposan, és néhány óráig áztasd vízben. Célszerű előző este megtenni, így gyorsan megfő. Utána szintén mosd meg.
Rakd egy edénybe a felkockázott sárgarépával, a babérlevéllel, a sóval, és öntsd fel vízzel, hogy bőven ellepje. Fedő alatt kezdd el főzni közepes lángon.
Közben egy serpenyőben melegítsd fel a ghít, és a következő sorrendben pírítsd meg benne a fűszereket: karikákra vágott zöldpaprika (amíg picit barnulni kezd), asafoetida (vagy hagyma), kömény, koriander, gyömbér. Utóbbiaknak kb. 1 perc kell, majd vedd le a lángról a serpenyőt, és keverd el benne a pirospaprikát. Hihetetlen finom illat fogja belengeni a konyhádat. :)
Amikor a lencse félig megfőtt, keverd bele az illatos fűszerkeveréket. Amikor megpuhult, tedd bele az apróra vágott paradicsomot, és még főzd 2-3 percig. Utána vedd le, és öntsd hozzá a citromlevet.
Fogyasztáskor megbolondíthatod egy kis tejfölllel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre