Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Indiai lencse

MME MME
5/5
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát és a szárzellert megtisztítjuk, megmossuk, majd felaprítjuk a paradicsommalegyütt. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A lencsét tésztaszűrőben leöblítjük, lecsepegtetjük. (A vöröslencsét nem kell beáztatni.)

Serpenyőben felhevítjük az olajat, és megkapatjuk benne a fokhagymát. Hozzáadjuk a curryt, a lencsét, átforgatjuk, felöntjük a zöldséglevessel és felforraljuk. Hozzáadjuk a hagymát és a szárzellert, további 15 percig kis lángon főzzük. Sóval, borssal, a kurkumával ízesítjük.

A koriandert megmossuk, lerázzuk róla a vizet, finomra aprítjuk. A paradicsommal együtt a kész levesbe tesszük, és még egyszer felforraljuk. Azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss