Elkészítés: A hagymát és a szárzellert megtisztítjuk, megmossuk, majd felaprítjuk a paradicsommalegyütt. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A lencsét tésztaszűrőben leöblítjük, lecsepegtetjük. (A vöröslencsét nem kell beáztatni.)
Serpenyőben felhevítjük az olajat, és megkapatjuk benne a fokhagymát. Hozzáadjuk a curryt, a lencsét, átforgatjuk, felöntjük a zöldséglevessel és felforraljuk. Hozzáadjuk a hagymát és a szárzellert, további 15 percig kis lángon főzzük. Sóval, borssal, a kurkumával ízesítjük.
A koriandert megmossuk, lerázzuk róla a vizet, finomra aprítjuk. A paradicsommal együtt a kész levesbe tesszük, és még egyszer felforraljuk. Azonnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre