Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Indiai fokhagymás tofu zöldséges rizzsel

5 5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg jázmin rizs
  • 30 dkg tofu
  • 8 evőkanál szójaszósz
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 kisebb sárgarépa
  • 3 kisebb cukkini
  • 8 szem aszalt szilva
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál indiai fűszerkeverék
  • 1 kávéskanál tengeri só
  • 5 dl víz
  • A tálaláshoz:
  • friss saláta kevés olívaolajból és pár csepp citromléből készült öntettel összeforgatva

Elkészítés

Elkészítés: A kockákra vágott tofut, a fokhagymát és a szójaszószt összekeverjük és félretesszük. 1-1 sárgarépát és cukkinit apró kockára vágunk.

Az olívaolaj felén megfuttatjuk a rizst, hozzáadjuk az indiai fűszerkeveréket, a sót és az imént kockára vágott zöldségeket. Felöntjük 4 dl vízzel, majd kis lángon, időnként megkevergetve főzzük. Ha már felitta a vizet, lefedjük, és félrerakjuk 20 percre.

Közben a másik 2-2 répát és cukkinit vékony csíkokra vágjuk. A maradék olívaolajon először a répát 2 percig, majd a cukkinivel együtt még 2 percig sütjük. Hozzáadunk 1 dl vizet, a félretett tofut, és csíkokra vágott aszalt szilvát keverünk bele. Még 2 percig főzzük, majd ha kész, a rizzsel és sok friss salátával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss