Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Indiai dahl Ibrahim-módra

MME MME
4 4.8/5
45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Beáztatom a borsót 3-4 órára, majd vízben felforralom. Ezután leszedem róla a habot, öntök hozzá annyi húslevest, hogy ellepje, beleteszem a babérlevelet, a hagyma felét, a fokhagymát, a kurkumát és a gyömbért, majd addig főzöm, amíg kásás lesz. Ellenőrizni kell, hogy elegendő-e a víz mennyisége, ill. meg kell kavarni, nehogy leragadjon.
Közben egy másik tálban felteszem a maradék hagymát olívaolajban, beleteszem a paradicsomot, paprikát, fokhagymát is lehet beletenni, és összepárolom, mintha lecsót készítenék. Beleteszem a fagyasztott zöldségeket, a chilit, köményt, koriandert, az ételízesítőt, sót, borsot, és főni hagyom, néha megkevergetve, nehogy leégjen, és összepárolom.
Amikor ezek elkészültek (a borsó is és a zöldségek is), összeöntöm, citromlevet csepegtetek rá, és állni hagyom.

Megjegyzés

Legalább 10 percet hagyom állni, de újramelegítésnél még jobb (mint a töltött káposzta vagy paprika, de semmiképpen, mint a kihűlt szerelem).
Curry-s rizzsel, főtt tojással (só helyett tárkonnyal) fogyasztható. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss