Elkészítés: Beáztatom a borsót 3-4 órára, majd vízben felforralom. Ezután leszedem róla a habot, öntök hozzá annyi húslevest, hogy ellepje, beleteszem a babérlevelet, a hagyma felét, a fokhagymát, a kurkumát és a gyömbért, majd addig főzöm, amíg kásás lesz. Ellenőrizni kell, hogy elegendő-e a víz mennyisége, ill. meg kell kavarni, nehogy leragadjon.
Közben egy másik tálban felteszem a maradék hagymát olívaolajban, beleteszem a paradicsomot, paprikát, fokhagymát is lehet beletenni, és összepárolom, mintha lecsót készítenék. Beleteszem a fagyasztott zöldségeket, a chilit, köményt, koriandert, az ételízesítőt, sót, borsot, és főni hagyom, néha megkevergetve, nehogy leégjen, és összepárolom.
Amikor ezek elkészültek (a borsó is és a zöldségek is), összeöntöm, citromlevet csepegtetek rá, és állni hagyom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre