Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Indiai csirkeleves

MME MME
1 5/5
45 perc
rafinált
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát letisztítjuk és apró kockákra vágjuk. A póréhagymát letisztítjuk, hosszában félbevágjuk, gondosan megmossuk, és csíkokra vágjuk. Az olajat serpenyőben (WOK a legjobb) felforrósítjuk, ebben a hagymát átsütjük, a póréhagymát hozzáadjuk, és keverés közben úgy 2 percig pároljuk. A lisztet rászórjuk és átpároljuk, a tyúkhúslevest apránként hozzáöntjük és az egészet jól összekeverjük, nehogy csomós legyen. Az almát meghámozzuk és magházig lereszeljük. A rizst, almareszeléket és a curryport a levesbe tesszük, és az egészet gyenge hőfokon nagyjából 20 percig gyöngyözve főzzük. A csirkehús bőrét lefejtjük, húsát felkockázzuk, a levesbe tesszük és felforrósítjuk. A tejszínt belekeverjük. Végezetül a levest sóval, borssal és citromlével ízesítjük.

Megjegyzés

Ha nincs főtt csirkehús, helyette csirkemell filét öblítsünk le hideg vízzel, vágjuk kockára és a főzési idő vége előtt 10 perccel tegyük a levesbe, és főzzük meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss