Mindmegette.hu
Recept
Vass Lászlóné
Cikk
MME
Itt a fesztivál- és grillszezon, egymást érik az éjszakába nyúló italozások, bulizások. A szabadnapok száma azonban véges, és nem jelenthetünk minden átmulatott éjszaka után beteget. Szerencsére jól megválasztott ételekkel és italokkal enyhíthetjük a fájdalmas másnapot.
Recept válogatás
Ha a nyári hőségben valami könnyedebb hétvégi ebédre vágynál, mint a gulyásleves, a pörkölt vagy a rántott hús, akkor a következő receptekkel nem lőhetsz mellé! Ezek a fogások garantáltan nem nehezítik el a gyomrodat, ráadásul még a kezdők is könnyen elkészíthetik őket.
Fanny Konyha
Fotó/Videó: Horváth Reni
Dobd fel a nyári napokat ezzel az istenien finom málnás pohárkrémmel! Ez egy igazán kényeztető desszert, arról nem beszélve, hogy különösen praktikus és tényleg kevés meló van vele. A pohárkrémek most népszerűbbek, mint valaha, szóval irány a konyha, és dobd össze te is!
A magyar konyha kedvencei ezek a húsos és/vagy zöldséges raguk, amelyek nagyon jól kombinálhatóak, többnyire gyorsan és nagy mennyiségben is könnyedén megfőzhetőek, ezért vendégváráskor, vagy népes család esetén is jó jöhet néhány tuti tokányrecept.
(x)
Ha a klasszikus limonádénál egy kicsit izgalmasabb itallal várnánk a vendégeket a kerti partin, a következő koktélokkal és a pezsgőlimonádéval nem lőhetünk mellé!
Van, akinél már gyerekkorban, és van, akinél csak felnőttként jelentkeznek először a liszt- vagy gluténérzékenység tünetei. A diagnosztizálása nem egyszerű, de ha feltárják, helyes táplálkozással szerencsére megelőzhetőek a komolyabb problémák! Összegyűjtöttük a legjobb recepteket és tudnivalókat a témában.
Hajdu Bertalanné
Ha nyáron beüt a kánikula, a hőmérő higanyszála pedig már csak hírből ismeri a 30 alatti hőmérséklet-tartományt, akkor hétvégén az egyetlen megoldás már csak a strand lehet, vagy az otthonunk, illetve kertünk árnyékos fedezékei. Na, de mit főzzünk, ha éppen tombol a hőség? Nyáron sem maradhatunk ebéd nélkül! Mutatjuk a megoldást:
A cukkini az egyik legkedveltebb zöldség, viszonylag olcsó, gyorsan elkészíthető és nagyon jól variálható. A töltött, rakott és a rántott cukkini mellett remek alapanyaga tésztáknak, rizottóknak is. A tócsniról pedig nem is beszélve. Válogatásunkban egyszerű, de laktató cukkinis ételeket találsz.
Mindmegette mégis fogyott!
Fogyni mindig nagy kihívás, különösen, ha jelentős túlsúllyal küzd az ember, és az egészsége a tét. Sokan jól tudják, hogy bele kellene vágniuk, de hiányzik az a bizonyos kezdő lökés. Új sorozatunkkal, reméljük, ezt sikerül megadnunk nekik: minden héten egy-egy inspiráló fogyássztorit osztunk meg a Mindmegette, mégis fogyott rovatunkban. Most következzen Simon Szilvia története, aki 54 kilótól szabadult meg.
Fogyni mindig nagy kihívás, különösen, ha jelentős túlsúllyal küzd az ember, és az egészsége a tét. Sokan jól tudják, hogy bele kellene vágniuk, de hiányzik az a bizonyos kezdő lökés. Új sorozatunkkal, reméljük, ezt sikerül megadnunk nekik: minden héten egy-egy inspiráló fogyássztorit osztunk meg a Mindmegette, mégis fogyott rovatunkban. Most következzen Szűcs Katalin története, aki 33 kilótól szabadult meg.
Fogyni mindig nagy kihívás, különösen, ha jelentős túlsúllyal küzd az ember, és az egészsége a tét. Sokan jól tudják, hogy bele kellene vágniuk, de hiányzik az a bizonyos kezdő lökés. Új sorozatunkkal, reméljük, ezt sikerül megadnunk nekik: minden héten egy-egy inspiráló fogyássztorit osztunk meg a Mindmegette, mégis fogyott rovatunkban. Most következzen Katalin története, aki eddig 22 kilótól szabadult meg.
Hamarosan egy igazi kuriózum kerül kalapács alá Caroline Crisford fanatikus szakácskönyvgyűjtőnek köszönhetően, akinek most teljes gyűjteményét aukcióra bocsájtják. A kollekció többek között azért érdekes, mert köztük van az első angolul írt curry receptet tartalmazó főzős kötet is.
A lédús citrom igazi jolly joker a desszertkészítésnél, hiszen a lereszelt héját és kifacsart levét számtalan finomsághoz felhasználhatjuk. Készíthetünk belőle krémet, lekvárt, pitét és tortát, de a kekszeknek is jót tesz, és a pohárkrémek egy-egy rétege is készülhet belőle. Íme néhány ellenállhatatlan citromos édesség!
Nagy Katalin
Ha rendszeresen iszol bort, biztosan mindig van otthon egy palackkal a kedvencedből. De mi a helyzet, ha nem vagy borivó, a recept viszont borért kiált? Több eset lehetséges: vagy útra kelsz, és beszerzel a legközelebbi kisboltból egy üveg nem túl jó minőségű bort, vagy egyszerűen kihagyod az ételből. Mi inkább azt tanácsoljuk, hogy próbáld meg helyettesíteni. Segítünk!
Minden mélyhűtőben akad fél kiló csirkemáj. Kiadós, egyszerűen és sokfélén elkészíthető. Csavarhatjuk szalonnába, tehetjük rizottóba, levesbe, resztelve, sütve is elkészíthetjük. Salátába, pástétomnak, reggelire, ebédre vagy vacsorára. Válogassatok a legjobb csirkemájas receptjeink közül.
A gluténmentes étrend bevezetése bizony nem könnyű, szerencsére sok gluténmentes termék könnyíti meg a betegek életét. Ezek között segít eligazodni Koháriné Szabó Éva, aki új, a Mindmegettén induló videósorozatában gluténmentes ételeket készít, és azt is megmutatja, mely termékekkel érhető el, hogy ugyanolyan puha legyen a kenyér vagy diós kalács, mint a búzalisztből készült társai.
Szörp, palacsinta, fánk, leves és muffin - mind bodzával! Mivel most szezonja van, virágzik, egy séta vagy kirándulás alatt szedhetünk belőle egy nagy csokorral és máris készülhet a finomság! Nektek melyik a kedvenc bodzás desszertetek?
Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tiszti főorvos, miután jövő héten pokoli hőség lesz, akár 38 Celsius-fokig is felszökhet a hőmérő higanyszála.
A rebarbara néhány éve reneszánszát éli. Újra divatba jöttek a savanykás zöldséggel készített desszertek, a különféle kompótok, mártások, szörpök és piték. A friss rebarbara viszonylag gyorsan romlik, így ha lehet, minél hamarabb használjuk fel. Mutatjuk is, hogyan, íme a legjobb receptek!
Palma Pechy
Szponzorált tartalom
Ha szereted a japán konyhát, a Gyozát mindenképp érdemes megkóstolni! Ez lényegében egy hússal és zöldségekkel töltött gombóc, amit grillen vagy akár serpenyőben is pár perc alatt elkészíthetsz. Mutatunk is hozzá 3 pofonegyszerű és villámgyors receptet!
A szezon slágere az eper, amit nem tudunk megunni. Ha pedig frissen nem sikerül elfogyasztani, süthetünk belőle isteni finomságokat. Az epres sütikből mutatunk olyan recepteket, amiket érdemes kipróbálni!
Szennyező anyagot találtak egy a Parkinson-kor kezelésére használt gyógyszerben, amit ezért azonnali hatállyal kivontak a forgalomból.
Hogyan készítsünk pozsonyi kiflit, islert, puncstortát vagy aranygaluskát? Mitől lesz magas és szellős a piskóta vagy omlós a linzertészta? Hogyan készül az égetett tészta vagy a fonott kalács? Sütisuli néven indított videósorozatunkban minden sütéssel kapcsolatos kérdésedre választ kaphatsz. Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója megmutatja a desszertkészítés csínját-bínját egészen az alapoktól.
SÁNDOR ADRIENN
Kánikula ide vagy oda, nem maradhatunk éhen ezen a hétvégén sem. Ha éppen nem nyaralunk, vagy süttetjük a hasunkat valamelyik strandon a hétvége hátralévő részében, akkor muszáj lesz valami finomat főznünk. Ha nem akarjuk, hogy a gyomrunk korgása felverjen minket a jól megérdemelt délutáni sziesztánkból, akkor a következő receptválogatásunkat nektek találták ki.
A legegyszerűbb alapanyagokból villámgyorsan varázsolhatsz valami finomságot. Senkinek nem kell tudnia, hogy bögrékkel méred a hozzávalókat, és pár perc alatt állítod össze a tésztát, a lényeg, hogy mindenkinek ízlik. Válogass a legjobb bögrés receptjeinkből!
Manapság egyre fontosabb, hogy egészségesen táplálkozzunk, támogassuk a szervezetünk ellenálló képességét. Mert ugye van az a mondás, hogy az vagy, amit megeszel. Éppen ezért bűn lenne kihagynunk étkezéseinkből ezt a végtelenül egyszerű fehérjeforrást, aminek fogyasztásával rengeteget tehetünk magunkért.
Az ébredő erdő, az erőre kapó tavasz illatával megjelent végre a tavasz első hírnöke: a medvehagyma, amely friss, zamatos ízt hoz a hosszú tél után. Őt követi a többi tavaszi frissességet hozó zöldség: újhagyma, spenót, sóska és a zsenge tök, amelyekkel új ízeket, a tavasz frissességét hozzák az asztalunkra. Ehhez mutatunk több mint száz bevált receptet!