Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 csúcskaja, amivel erősítheted az immunrendszered!

default user icon
MME
Folyton folyik az orrod? Fáradt vagy és ingerlékeny? Meglehet, hogy kimerült a szervezeted vitaminháztartása. Ha az immunrendszerünk erős és egészséges, elkerülnek minket a betegségek. Ehhez mutatunk vitalizáló ételeket!

A táplálkozás mindennél jobban befolyásolja az immunrendszer állapotát. Ehhez rengeteg rostra van szükség, a rost emésztéséhez pedig bizonyos bélbaktériumokra. Amikor ezek a jótékony baktériumok a megfelelő táplálékot kapják, sokasodnak, és kiszorítják a káros baktériumokat. Ráadásul úgynevezett immunoglobulinokat, azaz antitesteket termelnek, amik szintén az immunrendszert erősítik a behatolók elleni harcban.

1. zöldpaprika!

A zöldpaprika háromszor annyi C-vitamint tartalmaz, mint a narancs, és nyáron bőven találunk belőle a piacon. Minél frissebb, annál jobban megőrzi vitamintartalmát.

2. Zöld tea

A zöld tea abszolút nagydíjas: a benne található létfontosságú antioxidánsokkal a rákmegelőzés és az általános immunrendszer-erősítés királya. Igazi kincs: sok benne az élénkítő hatású tein, az esszenciális olaj, az aminosav, a C-, K- és B-vitamin, illetve az ásványianyag-tartalma is magas.

3. fokhagyma

A fokhagymát először az egyiptomi rabszolgákkal etették, hogy elég erejük legyen a piramisokat építeni. Tény, hogy hatóanyagai sikeresen veszik fel a harcot a baktériumokkal, a vírusokkal, a gombákkal és az élősködőkkel. A kutatók szerint egy közepes gerezd fokhagyma 100 000 penicillinegység baktériumölő hatásával egyenértékű.

4. mandula

A mandula tápanyagbomba: tele van rosttal, folsavval, magnéziummal, kalciummal, káliummal, riboflavinnal és E-vitaminnal. Önmagában komplett táplálék, hiszen fehérjét, szénhidrátot és zsiradékot egyaránt tartalmaz.

5. húsleves

A csirkehúsleves régóta viseli a koronát a gyógyító táplálékok között. Akár a csirkéből származó cink, a forró étel jótékony hatása, vagy a vitaminokkal, rostokkal teli zöldségek az oka ennek, biztos, hogy feltölti a szervezetet tápanyagokkal, és a lábadozáshoz is nélkülözhetetlen.

Így vigyázz az egészségedre, tippek, tanácsok szakértőktől!>>>  
Ezért fontos, hogy elég folsavat fogyassz!>>> 
5 zöldség, ami egészségesebb főzve, mint nyersen!>>> 

Ezek is érdekelhetnek