Itt készül a legfinomabb sült hekk - megtudtuk a 40 éves családi receptet!

Ha nyár, akkor lángos, palacsinta és sült hekk! Bár nem kifejezetten őshonos magyar fajta, a balatoni halsütők többségében mégis ez az, ami a legnagyobb népszerűségnem örvend, és persze mindig kapható. Meglepő, hogy az ország egyik legnépszerűb hekkezője nem a tó partján, hanem a hegyek között, Tardoson található.

A Kemma.hu Facebookon feltett kérdésére, miszerint ki, hova menne szívesen hekket enni, a válaszolók döntő többsége a Facebook-oldalunkon a Malomvölgyet jelölte meg - ők pedig elmentek, és megnézték, mitől lesz páratlan a tardosi hekk.

 

– Nagyszüleim 1984-ben kezdték üzemeltetni a büfét. Harmadik generációs tulajdonos vagyok, édesanyámmal a mai napig együtt dolgozunk. Nálunk mindenki egyenlő, úgy készítjük a halat, mintha saját magunknak készítenénk. Minden egyes darabot. -  mondja Kővári Zsolt,  a Malomvölgy büfé tulajdonosa és vezetője.

Ezt az odafigyelést érzik a vendégek is, akik folyamatosan jönnek a kis településre - nemcsak a régióból, hanem egészen messziről is, például Új-Zélandról és Angliából is jönnek Tardosra, hekkért. Volt olyan nap, hogy 700 vendég is megfordult a tardosi hekkezőnél.


A tardosi hekk titka

A „hibátlan” sült hekk  elkészítésében, Zsolt szerint nincs semmi titok, csak szeretni kell a vendéget, illetve azt, amit csinál az ember.

– A mai napig szívvel-lélekkel végzem a dolgom. A vendég ebből azt érzékeli, hogy kiszolgálják – emelte ki. – A fűszerezés is pofonegyszerű, lisztbe, sóba, borsba majd piros paprikába forgatom a halat, aztán 15–20 perc alatt készre sütöm.

 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss