Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ilyen ízt is érezhetnek a koronavírus betegek

default user icon
MME
A koronavírus különböző tüneteket produkál egyes betegeknél. Sok fertőzött arról számolt be, hogy a Covid-19 egyik tünete volt, hogy nem éreztek illatokat, szagokat és ízeket. Viszont egyes betegeknél olyan tünetekkel jelentkezett a vírus, hogy fura ízeket éreztek.

A koronavírus második hullámával küzd Magyarország és a világ is. Itthon is napok óta ezer felett van az újonnan fertőzöttek száma. A tüdőt megtámadó betegség különböző tünetekkel jár, többek között magas lázzal, torokfájással, száraz köhögéssel, hasmenéssel. Egyes betegek pedig arról számoltak be, hogy elveszítették íz- és szagérzetüket. Néhányan viszont szokatlan ízeket éreztek.

- Mindent, aminek igazán erős íze volt, nem tudtam megkóstolni - idézett a BBC egy korábbi beteget, Horcel Kamahát.  - Leginkább jamaicai ételeket ettem, és egyáltalán nem tudtam megkóstolni, mert mindennek papír vagy karton íze volt.

KORONAVÍRUS: HA EZEKET A TÜNETEKET ÉSZLELED, AZONNAL HÍVD A HÁZIORVOSOD >>>

Vannak olyan betegek is, akik még drasztikusabb változásokat észleltek íz- és szagérzékükben. 

"Szeretek étterembe járni, szeretek jókat enni a barátokkal, és meginni egy italt, de most mindez elveszett - mondta Katie McHenry. - A húson azt éreztem, hogy benzin íze van, a proseccónak pedig rothadó alma íze. Amikor a párom, Craig curry-t evett, annak az illata is szörnyű. 

A koronavíruson átesett betegek ráadásul ezeket a tüneteket hosszú ideig, több hónapig is érezték. Természetesen az íz és szaglásvesztés nem feltételenül jelenti azt, hogy valaki elkapta megfertőződött a koronavírussal, de ha szokatlan tüneteket észlelünk magunkon, akkor érdemes orvoshoz fordulni.

EZ IS A KORONAVÍRUS EGYIK TÜNETE LEHET, A FERTŐZÖTTEK 80%-A TAPASZTALTA >>>

SÚLYOS SZÖVŐDMÉNYEI LEHETNEK A KORONAVÍRUSNAK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss