Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ilyen időjárás várható a következő napokban: itt a legfrissebb előrejelzés

Fejfájás, szédülékenység és általános fáradtság kíséri az elmúlt napokat, köszönhetően az egyszerre meleg és esős, így pedig meglehetősen párás időjárásnak. Mutatjuk, lesz-e változás az időjárásban, illetve hogyan alakulnak az elkövetkező napok.

Esőzések tarkították már a pünkösdi hosszú hétvégén jellemző szikrázó napsütéses időt is, az azt követő héten viszont még változatosabb, felhősebb időre van kilátás a meteorológusok szerint. Számottevő fronthatás nem, általános fáradtság azonban terhelheti a szervezetünket.

Milyen idő várható?

A Köpönyeg előrejelzése szerint hétköznap nem árt magunkkal cipelni az esernyőt, hétvégén azonban már nem lesz rá szükség, ugyanis visszatér az igazi, nyárias időjárás, miközben folyamatosan készülni kell az erős UV sugárzásra.

Szerda (május 22.)

Reggelig sokfelé várható zápor, zivatar, akár felhőszakadással, jégesővel. Napözben átmenetileg csökken a felhőzet, majd délutántól ismét előfordul csapadék - ekkor főleg délen és keleten. Megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik az ÉNy-i szél. 19 és 26 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtök (május 23.)

Gomolyfelhős időre számíthatunk szórványasan záporral, zivatarral. 25 fok körüli nyárias meleg valószínű. Élénk marad az ÉNy-i szél.
Szöveges előrejelzés

Péntek (május 24.)

A sok napsütést gyakran zavarják gomolyfelhők, és délutántól szórványosan újabb záporok, zivatarok érkeznek. 24-25 fok várható délután.

Szombat és vasárnap (május 25-26.)

Sok napsütésre van kilátás, már csak elszórtan fordul elő nyárias zápor, zivatar. 24 és 29 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Orvosmeteorológiai előrejelzés a hétre

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. A nappali felmelegedés az arra érzékenyeket megviselheti, náluk fejfájás, szédülékenység jelentkezhet. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik – írja dr. Pukoli Dániel a Köpönyegen.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss