Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Illegális lesz a homárok halálra főzése

default user icon
MME
Az Egyesült Királyság is csatlakozott az emberséges homárfőzési egyezményhez Svájc, Norvégia és Új-Zéland után annak ellenére, hogy továbbra sem tudni, hogy ugyanúgy érezik-e a fájdalmat, mint a gerincesek. Mindenesetre most a britek is léptek a témában, ami igazán jó hír.

A rákfélék és bármilyen puhatestűek halálra főzése mostantól az Egyesült Királyságban is illegális lesz. A britek Új-Zéland, Svájc és Norvégia példáját követve törvényjavaslatba foglalva kikötik, hogy a szóban forgó állatokat legalább el kellene kábítani a főzés előtt.

Így talán nem éreznének fájdalmat, na és persze nem borzalmas kínok között kell meghalniuk, ha már feláldozzák őket a gasztronómia oltárán. Egyelőre még senki nem tudja biztosan, hogy mit éreznek és mit nem a homárok, amikor halálra főzik őket, ám egy dolog biztos; a fájdalomérzet és fájdalomérzékelés nem egy és ugyanaz. Maisie Tomlinson, az állatjóléti civil szervezet vezetője azonban azt állítja, hogy több mint elegendő bizonyíték van arra, hogy ezek az érzékeny, magával ragadó lények képesek fájdalmat és szenvedést érezni. - Iszonyatos bánásmódon esnek át az élelmiszeriparban - mondta.  Az új rendelkezés a törvényjavaslat elfogadása után lép életbe. 

Ajánljuk még: 

Ezek is érdekelhetnek

Friss