Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Illatos parasztomlett szalonnával

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, és lefedve kb. 30 percig főzzük, majd kihűtjük. Meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk.
  2. A szalonnát a bőre nélkül felaprítjuk. A paprikát megtisztítjuk, és kis kockákra vagdaljuk. A szalonnát az olajban, serpenyőben lassan kisütjük, majd a meghámozott, apróra vágott hagymát id hozzáadjuk.
  3. A paprika- és a burgonyakockákat a serpenyőbe rakjuk, megsózzuk, megborsozzuk. A snidlinget megmossuk és felaprítjuk. A tojásokat simára keverjük, a tejjel és a liszttel összedolgozzuk, majd sóval, borssal és reszelt szerecsendióval ízesítjük. Ezután hozzáadjuk a snidling felét is.
  4. A tojásos keveréket a serpenyőbe öntjük és kis lángon, lefedve kb. 10 percig sütjük, hogy a teteje kissé kocsonyás legyen. Az omlettet tálra csúsztatjuk és megszórjuk a megmaradt snidlinggel.

Megjegyzés

Kiss Lászlóné receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss