Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Illatos kacsacomb zöldfűszerekkel és levendulával

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db kacsacomb
  • 1 kávéskanál borókabogyó
  • 1 kávéskanál szegfűbors egész
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 6-8 levél friss bazsalikom
  • 4 ágacska friss levendula
  • 2 kávéskanál borsikafű
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 dl muskotályos bor
  • 4 evőkanál kacsazsír
  • A körethez:
  • burgonya (héjában főzve majd megsütve)
  • vegyes saláta

Elkészítés

Elkészítés: A kacsacombokat megtisztítjuk, kicsit bevagdossuk, majd befűszerezzük.

A tepsibe olvasztott kacsazsírt rakunk, erre a combokat, a friss bazsalikomot rátépkedjük, a levendulaágakat is belerakjuk, majd a bort aláöntve, alufóliával letakarva 220 fokon sütjük 1 órát, majd a fóliát lehúzzuk, a hőmérsékletet visszavesszük 190 fokra, és további 1 órát sütjük. A sütés vége felé a levét leszívjuk vagy leöntjük, és ropogósra sütjük a bőrét.

Burgonyával és vegyes salátával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss