hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Illatos csirke II.

MME MME
5 3.2/5
45 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Szójabab
  • Tej

Elkészítés

  1. A felszeletelt csirkemellet besózzuk.
  2. 3 dl tejet tálba öntjük, majd a fokhagymagerezdeket belepréseljük. Ebbe áztatjuk a hússzeleteket, és 2 órára a hűtőbe tesszük.
  3. Egy tálba felütjük a tojásokat, ízlés szerint sózzuk, majd felöntjük a maradék tejjel. Annyi liszet adunk hozzá, hogy nagyon sűrű palacsintatésztát kapjunk.
  4. A hússzeleteket lecsöpögtetjük, majd belemártjuk a palacsintatésztába. Forró, bőséges olajban mindkét oldalukat zsemleszínűre sütjük.
  5. A szószhoz 4 evőkanál mézet felteszünk melegedni, majd teszünk hozzá 4 evőkanál ketchupot, pici ecetet, kis gyömbért, majd 1 dl vizet. Felforraljuk. Hozzáadunk még 1 kanál szójaszószt, majd egy kis hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel besűrítjük. Hogy igazán adjunk az élvezetnek, rakhatunk hozzá egy kis chiliszószt is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss