Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Illatos almás-diós pite

90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • Az omlós tésztához:
  • 23 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 5 dkg méz
  • 5 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 tojás
  • 15 dkg hideg vaj
  • A töltelékhez:
  • 80 dkg alma
  • 3 evőkanál citromlé
  • 4 evőkanál méz
  • fél teáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dkg dió
  • 5 dkg mazsola

Elkészítés

Elkészítés: Először a tésztát készítjük el. Ehhez a sütőporos lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a mézet, a cukrot, a tojást és a tojássárgákat. Alaposan összegyúrjuk, és fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe kb. 30 percre.

Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. Ehhez az almát meghámozzuk, kockára vágjuk és meglocsoljuk a citromlével. Majd hozzáadjuk a mézet, a fahéjat, a vaníliás cukrot, és főzzük egy kicsit. Ha esetleg nem engedne levet, egy pici vizet lehet alá önteni, nehogy leégjen. Ha már puhul az alma, hozzáadjuk a pudingport, és már csak egy kicsit főzzük, épp annyit hogy a puding besűrítse a töltelékünket. Végül hozzáadjuk a durvára vágott diót és a mazsolát is.

A tésztánkat 2 részre osztjuk, majd mindkettőt lisztezett deszkán köralakúra nyújtjuk. Vajazott-lisztezett formába terítjük az egyik lapot, és a tölteléket egyenletesen ráhalmozzuk, majd betakarjuk a másik lappal. Villával megszurkáljuk, és már mehet is a 160 fokra előmelegített sütőbe kb. 40 percre.

Csak akkor lehet szépen szeletelni, ha kihűlt. De nagy lelkierő kell, hogy ezt ki tudd várni! :))

Ezek is érdekelhetnek

Friss