Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ildikó káposztás pogácsája

MME MME
3/5
120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: A lisztet a vajjal, a tojássárgákkal, az egész tojással, a rummal, a tejföllel és a sóval alaposan eldörzsöljük. Fél óráig pihentetjük. Deszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, majd a párolt káposzta negyedével meghintjük. Utána összehajtjuk, és hidegen pihentetjük. Negyedóránként négyszer hajtogatjuk, és mindannyiszor megszórjuk a káposzta arányos részével. Utoljára félórás pihentetés után deszkán 2 cm vastagra nyújtjuk. A tetejét kockásra bevagdaljuk. Nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét tojással megkenjük. Forró sütőben kisütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss