Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ihatatlan, büdös ásványvizet vontak ki a forgalomból

default user icon
MME
Újabb ásványvizet vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Ezúttal a San Benedetto Oligominerale Naturale megnevezésű, 1,0 literes PET palackos kiszerelésű ásványvizet találták emberi fogyasztásra alkalmatlannak.

Kénhidrogénre emlékeztető szaga miatt vonták ki a forgalomból a 2019.11.25. minőség-megőrzési idejű San Benedetto Oligominerale Naturale megnevezésű, 1,0 literes PET palackos kiszerelésű ásványvizet - írja a Nébih honlapja.  A kénhidrogén záptojás szagú, színtelen, nagyon mérgező gáz.

A hatóság egy vásárló által jelzett minőségi kifogás, továbbá élelmiszer eredetű megbetegedés gyanúja miatt vizsgálta meg a terméket, majd találta az italt fogyasztásra alkalmatlannak. A panasz szerint az ásványvíz kénhidrogénre emlékeztető, kellemetlen mellékszaga miatt fogyasztásra alkalmatlan. Az észrevételt a Nébih laboratóriumi vizsgálatai is alátámasztották. A Nébih kötelezte az ásványvíz magyarországi forgalmazóját, a VízSztár Kft.-t, hogy 2018. július 25-ig valamennyi üzleti partnerétől hívja vissza a fenti paraméterekkel rendelkező italokat!

A fenti azonosítókkal rendelkező termék kizárólag olasz nyelvű jelölőcímkével rendelkezik. A magyar nyelvű jelöléssel el nem látott élelmiszerek nem felelnek meg a hatályos jogszabályi előírásoknak, és a vásárlók egyértelmű, közérthető tájékoztatásának hiányában nem hozhatók biztonsággal forgalomba Magyarországon.

A Nébih felhívja a lakosság figyelmét, hogy amennyiben vásároltak ebből a termékből, semmilyen körülmények közt ne fogyasszák el!

VEGYSZERSZAGÚ, GYANÚS KÜLSEJŰ EPRES-GUAVÁS ÜDÍTŐITALT VONT KI A FORGALOMBÓL A NÉBIH >>> 

ÚJABB ÜDÍTŐKET VONNAK KI A FORGALOMBÓL - EZEKBŐL SEMMIKÉPPEN NE IGYÁL! >>>

9 EMBER HALÁLÁT OKOZHATTA A MAGYARORSZÁGON GYÁRTOTT FAGYASZTOTT ZÖLDSÉG >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss