Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezzel az egyszerű módszerrel védekezhetsz a lisztbogarak ellen

Sajnos olykor kellemetlen vendégek is felbukkanhatnak a konyhában vagy a kamrában, az egyik ilyen például a lisztbogár, amivel nem is olyan könnyű leszámolni.

Amennyiben a lisztbogarat fedeztél fel valamelyik élelmiszerben, akkor sajnos ki kell dobni az adott alapanyagot. Ilyen esetben a többi ételt is ellenőrizd le, mert lehet, hogy ezekben is találsz váratlan vendéget. Ezeknek a bogaraknak ugyanis nem jelent akadályt, hogy átrágják a csomagolásokat. Érdemes tudni, hogy ezek az élőlények a liszt mellett a teát és a fűszereket is kedvelik, ezért ezeket is alaposan ellenőrizd le.

Szitáld át a lisztet!

Akkor is legyél elővigyázatos a felhasználás előtt, ha bizonyos ételekben nem találtál lisztbogarakat. A biztonság kedvéért szitáld át a lisztet és a gabonaféléket.

Hatékony védekezés

Igyekezz megakadályozni, hogy a bogarak ellepjék az élelmiszereket. Ennek érdekében használj üveg edényeket vagy jól zárható dobozokat. Ha ezekben tárolod az alapanyagokat, hatékonyan védekezhetsz a betolakodók ellen. Arra azonban figyelj oda, hogy alaposan csavard rá a kupakot az üvegekre, illetve a tető jól záródjon, mert gyakran még a parányi réseken is képesek átjutni.

Ezt egyáltalán nem szeretik

Ki hitte volna, hogy az újságpapír is hasznodra válhat a védekezésben? Teríts néhány lapot a konyhapolcra, hogy a bogarak kevésbé lepjék el a helyet.

(Forrás: Bors)

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még: 

Ezek is érdekelhetnek

Friss