Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 tipp, hogy megóvd a felhalmozott élelmiszereket a molyoktól, rágcsálóktól

default user icon
MME
Előfordult már veled, hogy hozzáfogtál a kiszemelt süti elkészítéséhez, de amikor elkezdted kimérni a lisztet, észrevetted, hogy hemzseg a molyoktól!? Most mutatunk pár trükköt, amivel elkerülheted a hasonló helyzeteket és távol tarthatod a kártevőket a kamrádtól.

1. Mielőtt hozzáfognál a sütéshez-főzéshez, mindig elenőrizd a tartós élelmiszerek lejárati dátumait (is). Ha valami megromlott, azonnal dobd ki - tanácsolja az Egyesül Államok kártevői szövetsége (NPMA)

2. Azt is érdemes ellenőrizni, hogy valamelyik élelmiszer megrongálódott-e. Ha igen, nem elég csak kidobni az adott élelmiszert, egy alapos takarítás is ráfér az egész szekrényre/kamrára. Ha biztosra akarsz menni, töröld át a polcokat ecetes vízzel!

3. Ha valami kiömlött a szekrénybe vagy a kamrába, azonnal takarítsd fel!

4. Az élelmiszereket érdemes valamilyen légmentes, zárható tartályba áttölteni, és nem a zacskóban vagy a papírdobozban hagyni, hiszen ahhoz sokkal könnyebbeben hozzáférhetnek a molyok, rágcsálók. Ebben az esetben pedig cimkézd is fel a tartályokat, hogy tudd, melyik élelmiszer mikor fog megromlani.

5. Szellőztess rendszeresen! Naponta többször engedj be friss levegőt a konyhába, a molyok ugyanis nem kedvelik a hideget és a huzatot.

6. Mielőtt a boltban a kosaradba raknád például a lisztet vagy a cukrot, mindig alaposan nézd át, hogy nem rongálták-e meg a kártevők.


7. Tegyél babérlevet a liszt, a rizs, és gyéb gabonafélék mellé a dobozba. Erős illatuk ugyanis képes elriasztani a kamra kártevőit. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss