Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így válaszd ki a tökéletes sárgadinnyét - videó!

Ha imádod a sárgadinnyét, de a piacon vagy a zöldségesnél mindig bajba vagy, hogy melyiket válaszd ki, akkor itt a segítség! Ezt is kopogtatni kell, mint a görögdinnyét? Mire figyeljünk oda?

3 érdekesség, amit nem tudtál a sárgadinnyéről

 Egészségesebb, mint gondolnád

A sárgadinnye rendkívül tápláló étel. Jó a bélrendszernek, a szív és érrendszernek és az immunrendszernek. Egyes kutatások szerint fogyasztásával megelőzhető a rák kialakulása. Tápanyagokban igen gazdag. Többek között az alábbiak találhatóak meg benne: kalcium, foszfor, magnézium, réz, króm, A-, C- és E-vitamin, folsav. Emellett még a béta-karotin tartalma is igen magas.

Diétázók is fogyaszthatják

A sárgadinnye édessége ellenére nem egy kalóriadús étel, hiszen negyed kilónyi dinnyében nagyjából 230 kalória található. Épp ezért sárgadinnye-kúrákat is szoktak tartani fogyókúra címén. Nagyon magas a víztartalma, emiatt vízhajtónak is használható.

Többfélve van belőle

Sárgadinnyéből nem csak egyféle létezik. Általában két alaptípusba sorolják a fajtákat; az egyik a cukordinnyeként ismert csereshéjú, halványzöldes húsú, rendkívül édes gyümölcs, a másik a kantalup típusú: gerezdes, sárga húsú, és hosszúkásabb. Ne lepődjünk tehát meg, ha többféle dinnyével találkozunk.

Így válaszd ki a tökéletes sárgadinnyét!

A boltban nagy fejtörést okozhat, hogy mi alapján válasszuk ki a tökéletes sárgadinnyét. Bodnár Béla zöldségest arról faggattuk, mire kell figyelnünk, ha lédús, mézédes gyümölcsöt szeretnénk hazavinni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss