Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így tuti nem ragad össze csomagolás közben a frissentartó fólia

default user icon
MME
Biztos sokak számára okozott már bosszúságot, amikor a megmaradt ételt, vagy csak simán egy szendvicset próbált becsomagolni ezzel az amúgy hasznos konyhai eszközzel, ugyanis az folyton összetapadt. Nos, erre a problémára is találtak egy igen furcsa, ám de annál hasznosabb megoldást.

A thekitchn.com osztott meg egy fantasztikusan jó praktikát annak érdekében, hogy a konyhai fólia soha többé ne okozzon bosszúságot azért, mert használat közben a lehető legrosszabb pillanatokban tapad össze. A megoldás pedig csak annyira furcsa, mint amennyire egyszerű; ezentúl a csomagolóanyagot a konyhai fiókok helyett a mélyhűtőben kell tárolni!

A magyarázat pedig annyi, hogy a hideg hatására lecsökken a fólia statikussága, így sokkal kezelhetőbbé válik. A szakértő szerint a legjobb az, ha fix helyet találunk neki a mélyhűtőben, ám ha erre nincs lehetőség, már akkor is nagyban javul a helyzet, ha csak néhány percre tesszük a hidegre használata előtt. 

Ennek a praktikának köszönhetően véget vethetünk a sok-sok bosszúságnak, na meg a pazarlásnak is, ami a végleg összetapadt folpacknak köszönhető. Ezek ugyanis a legtöbb esetben haszontalanul végzik a kukában, a polietilén alapanyagú műanyag csomagoló pedig nem igazán tesz jót környezetünknek.

Ha viszont végleg szeretnél megválni ettől a klasszikus konyhai eszköztől, akkor válts elaxtikus anyagból készült fedőszettekre gumírozott széllel. Mint egy úszósapkát, csak ráhúzod a tároló tetejére, és már meg is vagy. Szendvicsek esetében léteznek környezetbarát uzsonnás készletek vagy egyszerű szendvicstárolók, de kitűnő alternatíva a méhviaszos csomagoló is.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss