Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így tüntetheted el szem elől a hasznos, de zavaró háztartási gépeket!

default user icon
MME
Imádjuk a konyhai kütyüket, amik megkönnyítik a sütést és a főzést. De azt már nem annyira szeretjük, hogy ezek a gépek sok helyet foglalnak, és szinte észrevétlenül elborítják a pultot. Mit lehet tenni?

A mindennapok során rengeteg konyhai eszközt használunk, gondoljunk csak a tányérokra, a fedőkre vagy éppen a krumplinyomóra, a habverőre és társaikra. A konyhaszekrény és a fiókok alkalmasak arra, hogy ezek nagy részét elrejtsék, de hová tegyük a nagyobb, ám mindennap használt dolgokat, mint a kávéfőző, a vízforraló, a kenyérpirító vagy a turmix? Ehhez ad remek ötletet a lakaskultura.hu cikke!

Használhatatlan konyhapult

Rengeteg olyan gép van, amelyek alkalmi jelleggel a pultra kerülnek, aztán az egyszerűség kedvéért hosszabb időre ott is maradnak - a végeredmény pedig egy olyan felület, amit nem tudunk arra a célra használni, amire készült… Egy idő után eljön az a pont, amikor besokall az ember, és elkezdi keresni a helyét a sok elektromos készüléknek. De hová lehet ezeket rakni?

A megoldás: titkos rekesz

Az új építésű, modern lakásokhoz tartozó kicsi kamrák nagyon gyorsan megtelnek a különböző készülékekkel. Ám amikor kiderül, hogy a kenyérpirító és társai miatt nem fér el a liszt, a cukor vagy a zsemlemorzsa a spájzban, megint csak a konyhapulton landolnak ezek az eszközök. Nem elég, hogy elfoglalják a helyet, de így, csapatostól nem is igazán esztétikusak.  Hogy mi lehet akkor megoldás? Egy bloggerlány zseniális ötletet mutatott az interneten: a konyhapult hátsó fala elé egy titkos rekeszt tervezett.  Mivel a titkos rekesz a pult teljes szélességében fut a fal mellett, így elég nagy a befogadóképessége. Igaz, így a pult mélységéből vesz el felületet, ám ezt némi előre gondolkodással már a konyha beépítésekor korrigálhatjuk egy szélesebb munkalappal. Azt nem állítjuk, hogy olcsó megoldásról van szó, az viszont biztos, hogy igen praktikus.

Íme, a szuper pakolóhely:

Ajánljuk még: 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss