Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így tudsz tökéletes krumplit főzni a mikróban

default user icon
MME
Szeretjük a héjában sült krumplit, hiszen finom és laktató. Amikor azonban gyorsan kell valami köret, általában nem rá szavazunk, hiszen sütőben készítve több mint egy óra, míg kellően puha, mégis ropogós lesz. Ha azonban van mikrohullámú sütőnk, mindössze néhány perc alatt kész a tökéletes sült burgonya.

FONTOS AZ ELŐKÉSZÍTÉS

Válasszunk kisebb, egyforma méretű burgonyákat, alaposan mossuk meg azokat folyóvíz alatt, majd papírtörlő segítségével töröljük szárazra. Ezután villával több helyen szúrjuk meg a krumplikat, hogy a gőz távozhasson, és a burgonya belseje is megpuhuljon. 

MINDÖSSZE 7 PERC

Tegyük a mikróba a burgonyákat, egymástól egyenlő távolságra és a legmagasabb fokozaton indítsuk el a mikrót 3,5 percre. Ha letelt az idő, óvatosan nyissuk ki a mikró ajtaját és fordítsuk meg a burgonyákat. Süssük további 3,5 percig. Vigyázzunk, mert amikor kinyitjuk a mikró ajtaját, forró gőz csaphat ki és a burgonyák is forróak lesznek!

Ha burgonyák ennyi idő után is kemény tapintásúak, akkor folytassuk a sütést 1 perces lépésekben, míg a villát könnyen át tudjuk szúrni a krumplin.

Miután a burgonya megpuhult, vágjuk ketté, sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg vajjal. Különösen finom lesz a végeredmény, ha sütés előtt átkenjük a krumplikat olívaolajjal.

EGY KIS EXTRA

Persze a végeredmény így nem egészen olyan, mintha sütőben sütnénk a burgonyát. Ez a probléma azonban könnyen orvosolható: melegítsük elő a sütőt 250 fokra, míg a burgonyák a mikróban vannak. Utána csúsztassuk át őket egy sütőlapra és süssük pár percig, míg a héjuk ropogós lesz.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss