Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Se edzés, se diéta: így úszhatod meg a plusz kilókat a karanténban ülve!

default user icon
MME
Amikor a napjaink a #maradjotthon jegyében telnek, kifejezetten nehéz magunkat megfelelő formában tartani. Számos online edzésprogram kínál csodás lehetőséget arra, hogy fittek maradjuk, ám nem mindenkinek van ideje és ereje ezeket rendszeresen csinálni. Nekik árulunk el néhány egyszerű szabályt, amelyek betartásával jó eséllyel megúszhatóak karantésnos plusz kilók!
1. víz víz, víz

Igen, már megint az első és legfontosabb szabály a megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása. Egyrészt tudjuk, hogy az anyagcsere megfelelő hidrataltság nélkül lelassul, és könnyebben keletkezik túlsúly, ellenben a megfelelő folyadékfolyasztás felpörgeti azt. Másrészt az is bebizonyosodott, hogy aki elég folyadékot iszik az étkezések között, annak a kalóriagénye is kisebb lesz: egy kutatás során kiderült, hogy aki 2 pohár vizet megivott étkezés előtt, az 90 kalóriával kevesebbet vitt be a szervezetébe, mint aki enélkül kezdett el enni.
Tehát, készíts be magadnak, kézközelbe, egy nagyobb falakon vizet, ami lehet citromos vagy uborkás is akár, és ha kiürült, töltsd újra! A lényeg, hogy a munkaidőd végére legalább 1 liter vizet megigyál, a nap végéig pedig másfelet-kettőt. 

2. Kávézz, teázz

Pontosan tudjuk, hogy ebéd után milyen jól esik egy doboz diétás kóla vagy más üdítő, de jobbat mondunk helyette: igyál egy kávét! Vagy, ami még jobb: egy csésze zöld teát! Kutatások szerint, akik üdítőznek, sokkal inkább kívánják a hízlaló nasikat később, mint akik kávéznak, és akik zöld teát isznak, azok egyben felgyorsítják a zsírégetést is!

3. Nassolj okosan

Egy amerikai minisztériumi kutatás szerint, a felnőttek kétharmada nassolgat valamit, kétszer egy nap - amivel semmi baj nincs, az a kérdés, hogy mit. A feladat tehát annyi, hogy olyan rágcsákat tarts a kezed ügyében - és szem előtt - amelyek egészségesek, nem hízlalnak, és esetleg még az agyműködést is serketnik. Dugd hát el a szekrény mélyére a cukorkás és kekszes dobozokat, és tedd ki a konyhapultra a gyümölcsöket, a megtisztított, ropogtatnivaló zöldségeket! Készíts ki magadnak egy-két kocka jó minőségű étcsokit, müzli- vagy  fehérjeszeleteket, egy marék mandulát, diót vagy bármilyen olajos magvat, a hűtőben legyen görög joghurt esetleg humusz, amit pl. répával tunkolva elmajszolhatsz két főétkezés között. Egy a lényeg: semmiképp se a monitor előtt fogyasz ezeket, mert, ha étkezés közben az agyad mással kötöd le, a jóllakottság impulzusa lassabban ér el a tudatodig, így könnyen túlzásba viheted a falatozást.

6+1 ELLENÁLLHATATLAN NASSOLNIVALÓ 300 KALÓRIA ALATT >>>
4. rágózz

Alapesetben a rágógumi nem a leghatékonyabb diétás eszköz, mert bár a mentol segít csökkenti az édesség utáni sóvárgást, az íz elmúltával éhséget generál és puffaszt. Van egy hatása azonban, ami mégis jól jöhet ilyenkor: segít a stressz levezetésében! Ez azért fontos, mert a stresszhormon növeli a megkötött zsírsejtek számát, amelyek elsősorban a hastájékon rakódnak le.

5. tartsd be az ebédidőt

Tudjuk, hogy nehéz, mert az otthoni munkát sokkal nehezebb megszakítani napirend diktálta időközönként, de jó volna, ha legalább az ebédidőt tartanád. Nem mondjuk, hogy a déli harangszóra legyen a gőzölgő leves az asztalon, de délután 3 óráig jó volna, ha megpróbálnád a nap közepi, legenergiadúsabb étkezést abszolválni. A 3 órát természetesen nem mi találtuk ki, egy tanulmány támasztja alá: eszerint az ennél később étkezők 25%-kal kevesebb súlyt veszítenek, mint az ugyanazt fogyasztó, ám korán ebédelő társaik.

LE AKARSZ FOGYNI? ÍME A TÖKÉLETES DIÉTÁS NAPIREND! >>>
+ 1 cseréld le a széked!

Ha azt gondolod, hogy lehetetlen kalóriát égetni és alakot formálni, miközben egy helyben ülsz - hát tévedsz! Elég csak lecserélned a székedet egy fitballra, és máris 100 kalóriát elégettél, egy ültő helyedben, a törzs- és combizmok tudatalatti megfeszítésével. Emellett derékfájósoknak kifejezetten ajánlott, hiszen észrevétlenül erősíted ezzel a gerincoszlop melletti izmokat.

5 TIPP, HOGY A MUNKAHELYEDEN SE RONTSD EL A DIÉTÁDAT >>>
6 EGYSZERŰ KARCSÚSÍTÓ TIPP - ÍGY SPÓROLHATSZ A KALÓRIÁKKAL! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss