Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így tárold a citromot, és hónapokig friss marad - döbbenetesen egyszerű a megoldás!

Egy végtelenül egyszerű megoldással több hónapig is frissen tartható a citrom, így érdemes akár nagyobb mennyiséget vásárolni belőle.

A citrom nagyon hasznos alapanyag a konyhában, hiszen ételekhez, italokhoz egyaránt felhasználható, magas C-vitamin tartalma miatt szuperegészséges, és ha mindez nem lenne elég, tisztítószerként sem utolsó! Érdemes beszerezni belőle egy nagyobb mennyiséget, ha épp akciós valahol, ám, ha épp nem az a célunk, hogy nagy mennyiségben lemon curd-öt, sóban eltett citromot vagy szörpöt, esetleg lekvárt készítsünk belőle, akkor előbb összeszárad vagy bepenészedik, mint hogy elfogyasztanánk. A jó hír az, hogy nem feltétlenül kell, hogy így legyen!


A titok nyitja a tárolásban rejlik: tegyük egy vízzel teli edénybe a citromokat, úgy, hogy ellepje a gyümölcsöt a víz, és tegyük a hűtőbe! Így, egy egészséges citrom, akár 3 hónapig is friss marad! Tehát, ha legközelebb akciós a citrom, tárazzunk csak be belőle akár több kilót - ha valamiért, ezért érdemes ezért helyet csinálni a hűtőben!

(Forrás: Kertészkedek.hu )

Ezek is érdekelhetnek

Friss