Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így szépíti meg az egyedülállók karácsonyát egy étteremtulajdonos

A karácsony családi ünnep, amit a szeretteinkkel töltünk, a gyerekeinkkel, a szerelmünkkel és a többi családtagunkkal. Ám vannak olyan emberek, akik ezt valamiért nem tehetik meg. Elmagányosodtak, távol vannak a szeretteiktől, vagy esetleg valamilyen viszály választotta el őket a családjuktól. Nekik ez az időszak nagyon nehéz.

Ajándék vacsora az egyedülállóknak

A Dél-Belfastban lévő Bengáli Söröző tulajdonosa, Luthfur Ahmed is átgondolta mindezt és remek ötlete támadt. Ingyenes karácsonyi vacsorát kínál azoknak, akik egyébként egyedül töltenék az ünnepeket. A vacsorán ő és a családja is részt vesznek, így szeretnék enyhíteni az emberek magányát és szebbé tenni a karácsonyukat. Sőt nem titkolt céljuk az sem, hogy a december 25-én igénybe vehető ajándék vacsora ideje alatt barátságok vagy akár szerelmek is szövődhessenek - mondta el az étteremtulajdonos Belfast Live-nak. 


Mi is sok mindent tehetünk

Talán nem is gondolnánk, de néhány gesztussal mi is könnyen megszépíthetjük mások karácsonyát, akár idegenekét is. Mert néha egy-egy mosoly, kedves szó vagy kis ajándék csodákra képes!

Az adventi időszak remek alkalom lehet arra, hogy többet mosolyogjunk. Ez a környezetünknek és nekünk is jobb érzés lesz és hamar észrevesszük majd, hogy ránk is többen mosolyognak, mint eddig.

Jó ötlet lehet az is, ha tartunk magunknál néhány szaloncukrot vagy cetlikre írt kedves üzeneteket, és odaadjuk azoknak, akikről úgy gondoljuk, hogy örülnének neki, akár a sorban előttünk várakozónak, a pénztáros néninek, vagy az utcán mellettünk sétálónak. Akár az egész napjukat megszépíthetjük vele.

Ha tudjuk, hogy van olyan szomszédunk, aki magányos, egyszerű dolgokkal is szebbé tehetjük a karácsonyát, helyzettől függően lehet ez egy üdvözlőlap, néhány jó szó, vagy hogy áthívjuk magunkhoz egy sütire. Talán nem is gondolnánk, de rengeteget számít egy ilyen gesztus.

Mindez szintén igaz azokra az ismerőseinkre, akikről tudjuk, hogy egyedül vannak. Hívjuk fel őket egy rövid beszélgetésre, esetleg látogassuk meg őket. Nekünk csak néhány perc, nekik szebb lesz tőle az ünnep!

Gondoljuk át, mennyi mindent tehetünk egy-egy apró gesztussal, hiszen igazából ezek számítanak, nem a drága ajándékok!

ÍNYCSIKLANDÓ FOGÁSOK, KARÁCSONYI ÖTLETEK SZTÁRSÉFEKTŐL 

EZT FŐZI KARÁCSONYKOR A CSALÁDJÁNAK MARIAH CAREY 

DIY KARÁCSONYI AJTÓDÍSZ - ÍGY KÉSZÍTHETED EL OTTHON! 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss