Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így szedd ki a fűszereket az ételből - 4 egyszerű trükk!

Ugye milyen nehéz úgy merni bizonyos ételekből, hogy ne kerüljön a tányérba szemes bors, szegfűszeg, borókabogyó vagy egyéb fűszer? Mutatunk 4 egyszerű megoldást, amelyekhez szinte minden háztartásban megtalálhatók a kellékek.

Milyen finom is tud lenni egy húsleves vagy mártás! Ám a kulináris élvezet csak addig tart, amíg rá nem harapsz egy szádba tévedt egész borsra vagy szegfűszegre. Egy zöldfűszercsokrot, babérlevelet vagy fahéjrudat könnyen ki lehet szedni tálalás előtt villával – na de kinek van ideje és türelme, hogy kanállal, esetleg csipesszel az utolsó szemig kihalássza az apróbb fűszereket az edényből? Krémlevesek és pürésített szószok esetén pedig azzal kell számolni, hogy az előzőleg el nem távolított fűszerek íze túlságosan felerősödhet a turmixolástól. Próbáld ki az alábbi praktikákat, és nem kell többé aggódnod!

1. Papír kávé- vagy teafilter

Tedd bele a szükséges fűszereket, majd kösd össze a papírtölcsér száját konyhai zsineggel vagy erős fehér cérnával, és lógasd a fazékba. A porózus filterből főzés közben akadálytalanul kiáramlanak az aromák, a kész ételből pedig egyszerűen kiemelheted a batyut.

2. Rizs főzőtasakja

A megfőtt rizs kiszedésekor úgy vágd fel a gyárilag kilyuggatott zacskót, hogy egyben maradjon. Gondosan elmosogatva és megszárítva több alkalommal újrahasznosíthatod mint fűszerzsákot. Egyszerűen kösd össze a száját, mint a papírfilterét.

3. Teatojás

Az eredetileg szálas teához kitalált rozsdamentes fém kiegészítő ugyanolyan elven működik, mint a papírfilter vagy a főzőtasak, csak egyszerűbb a használata, hiszen nem kell cérnával bajlódni. A láncon az edény peremére akasztható hagyományos tojás mellett létezik olyan nyomásra szétnyitható változat is, amelyiket a nyelén átdugott fakanálról kell a levesbe lógatni.

4. Fém és szilikon fűszerlabda

A teatojásnál nagyobb, friss fűszernövényekhez is megfelelő rozsdamentes fűszergömb ugyanúgy szétnyitható és felakasztható, illetve az edénybe lógatható. A konyhafelszerelési szaküzletekben és webáruházakban beszerezhető, konyhai dísznek is beillő szilikon fűszertojások használat után mosogatógépben tisztíthatók. 

10 TUTI TIPP, A FRISS FŰSZERNÖVÉNYEK FELHASZNÁLÁSÁRA>>> 

3 FŰSZER, AMIT RENDSZERESEN ENNED KELL, HA FOGYNI SZERETNÉL!>>> 

AZ 5 LEGEGÉSZSÉGESEBB FŰSZER A VILÁGON>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss