Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így számolj le végleg a kifogásokkal! A fogyás a fejben dől el

default user icon
MME
A fogyókúra eredménye nagyban függ a helyes táplálkozástól és a rendszeres mozgástól, de a lelki tényezők is legalább ennyire fontosak a sikerhez.
Le a kifogásokkal!

Az eredményes súlycsökkentéshez teljes életmódváltásra van szükség, amibe beletartozik a megfelelő táplálkozás és a rendszeres sport is. Ám a legnehezebb része talán a gondolkodás átalakítása. Első lépésként tehát hagyj fel a kifogások ismételgetésével. Valóban nem egyszerű kiiktatni a „Majd holnap elkezdem!” vagy az „Úgysem fog sikerülni” mondatokat, de ha elég erős az elhatározásod, akkor ezekkel a negatív gondolatokkal is képes leszel megbirkózni!

„Majd holnap elkezdem a fogyókúrát!”

Ne halogasd, ha egyszer elhatároztad, hogy életmódot váltasz, vágj bele azonnal! Jelentkezz be egy teljes kivizsgálásra, de már este tegyél egy tempós, legalább 30 perces sétát, vacsora közben pedig messziről kerüld el a fehér kenyeret és a szalámit.

7 szuper tipp a tökéletes alakért >>>

„Nincs időm sportolni”

Ez az egyik leggyakoribb kifogás. Számolj csak utána, hogy mennyit tévézel egy nap! Nos, kezdetnek elég, ha az esti műsor alatt tornázol egy kicsit, kitöréseket, fekvőtámaszokat végzel, de még jobb, ha a film helyett beteszel egy fitnesz-DVD-t! Ha amúgy sem tévézel sokat, akkor írd össze a heti teendőidet, és nézd meg, hova tudnál legalább 20-30 perc helyet szorítani a napi mozgásnak.

„Úgysem fog sikerülni, már egy csomó diétát kipróbáltam...”

A káposztaleves-kúra és más „csodadiéták” valóban nem eredményeznek sikert, csak jojóeffektust. A fogyás titka a teljes életmódváltás, lépésről lépésre.

Íme a leghatékonyabb őszi diéta - 3 napos mintaétrenddel >>>

Kitartani a célig

Ha le szeretnéd adni a pluszkilókat, tűzd ki a célt, és határozd meg az ahhoz vezető lépéseket. A fogyókúra során egy időre megállhat ugyan a fogyás, de erős hittel átvészelhető a holtpont! Bízz abban, hogy végül sikerül elérned a kívánt testsúlyt, és akkor se térj vissza a régi rossz szokásaidhoz, ha pár hétig nem mozdul lefelé a mérleg nyelve!

A 8 órás diéta - bármit ehetsz, a lényeg az időzítés >>>

90 napos fogyókúra >>>

Egyre hízol, ahogy idősödsz? Könnyen tehetsz ellene >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss