Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így süssük meg a fagyasztott csirkét kiolvasztás nélkül

default user icon
MME
A nagy rohanásban elfelejtettünk friss csirkehúst venni a vacsorához? Mégis mit tehetünk? Étteremből rendelünk, felborítva a családi költségvetést, vagy sajtos makarónival várjuk a vendégeket? Ez nem is kérdés, ha van otthon a fagyasztóban egy adag hús. Mutatjuk, hogyan süssük meg a fagyott csirkét olvasztás nélkül.

Az, hogy a sült csirke ne legyen túl száraz, hanem omlós, szaftos, önmagában is kihívást jelent. Még nehezebb a feladat, ha fagyasztott hússal dolgozunk. Első szabály: ne stresszeljünk! A csirkét fagyott állapotban is betehetjük a sütőbe, a végeredmény így is tökéletes lesz. A saját és vendégeink egészségének megóvása érdekében azonban be kell tartanunk néhány szabályt.

Először is készüljünk fel, hogy a szokásosnál egy kicsit tovább kell időznünk a konyhában. A sütési idő ugyanis legalább 50 százalékkal megnő. Azaz ha a friss húst kb. 60 percig szoktuk sütni, akkor a fagyasztott szárnyas elkészítési ideje 90 perc.

A másik fontos szabály: nem szabad alacsony hőfokon sütni a húst. A 90 fok alatti hőmérséklet ugyanis nem biztonságos, a baktériumok ilyen környezetben könnyen elszaporodhatnak.

Ha erre a két dologra odafigyelünk, a végeredmény egészen biztosan fantasztikus lesz.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss