Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így reggelizz, hogy meginduljon a fogyás!

default user icon
MME
A diéta tervezése soha nem könnyű, pláne igaz ez a reggelire. Ha túl keveset reggelizünk, valójában nem fogyni fogunk, hanem inkább hízni. Egy friss kutatásból kiderült, mennyi az ideális kalória, amennyit reggelire érdemes elfogyasztani, ahogyan arra is fény derült, hogy meddig kell letudni az első étkezést!

A tartós fogyás a jó, minőségi reggelivel kezdődik. Ez ugyanis fokozza az anyagcserét, és ha a betartjuk a megfelelő kalóriabevitelt, akkor a fogyás is elindul. Ugyanakkor a szervezetünk azonnal raktározásba kezd, ha túl kevés kalóriát viszünk be reggel a szervezetünkbe. A titok itt is az középút.

Ha a napi kalóriabevitelünknek kevesebb, mint 11%-át fogyasztjuk el reggelire, akkor számíthatunk a súlygyarapodásra. Ha mondjuk 1800 kcal-t eszünk naponta, akkor a reggeliknek legalább 200 kalóriának kell lennie.

Az American Journal of Epidemiology tanulmányából az derül ki, hogy a nőknek ajánlott a napi kalóriabevitel 22%-át elfogyasztani reggelire, ügyelve arra, hogy a szénhidrát mennyiség se lépje túl a reggelire előírtat (általában ez 30 g CH).

Ilyen egy 215 kalóriás reggeli:

  • 1 tükörtojás (90 kcal)
  • 25g pirítós, teljes kiőrlésű toastból (65 kcal) 
  • 100 gramm görögjoghurt (60 kcal)

Bár a legtöbb dietetikus azt tanácsolja, hogy a szervezet számára az az ideális, ha az ébredés után egy órával megreggelizünk, egy izraeli tanulmány most azt állítja, hogy a legjobb időpont a reggelizésre a 9:00 és a 9:30 közötti időszak.

2 étel, amit jobb elkerülni reggelinél:

  • Nem tanácsos paradicsomot enni reggelire, mivel a benne lévő csersav növeli a gyomor savasságát,
  • Azt gondolhatjuk, hogy jót teszünk, ha gyümölcsöt, kifejezetten körtét reggelizünk. Viszont a körtében lévő nyersrost felsérti a gyomor nyálkahártyáját! Ezért éhgyomorra, inkább válasszunk görögdinnyét, vagy áfonyát.

ÍGY KÉSZÜL AZ ALMÁS ZABKEKSZ REGGELIRE >>>

JUGHURTOS KÖLESSALÁTA >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss